POTAPLJANJE NA VDIH IN PODVODNI RIBOLOV

Recepti

Ribe in začimbeAvtor: Primož ŠauperlLjubitelji rib pravijo, da mora riba v vodi plavati trikrat. Iz morja ali jezera roma v olje, potem pa jo je treba poplakniti z dobrim vinom. Pri pripravi rib pa so pomembni tudi značilni dodatki, začimbe in dišave, ki se dobro ujemajo z določenimi vrstami rib. Nekatere ribje jedi prenesejo samo sol, druge pa lahko obogatimo s paleto začimb in dišavnic. Pravilo manj je več pa velja tudi pri uporabi začimb, saj je odmerjanje prava kuharska umetnost. Poglejmo katere začimbe prijateljujejo z določenimi ribami in ribjimi jedmi.
Kaj z ribo, ki je ne moremo pojesti?Avtor: Andrej FurmanVerjetno se strinjate, da bi bil greh ribe, ki smo jih ulovili in lepo pripravili na žaru, olju ali kuhane (lešo), zavreči. Zgodi se nam, da so oči prevelike, da mislimo, da bo kdo pojedel več kot to dejansko lahko, ..... , pripravimo vse, na koncu pa nam ostanejo. Sedaj smo šele pred moralnim problemom (zavreči kvalitetno svežo ribo), ki ga z malo domislice lahko kar hitro rešimo.
Tržaška polivkaAvtor: Primož ŠauperlDrobno sesekljamo česen, peteršilj in dodamo olivno ali belo olje. Lahko ponudimo hlado k vroćim ribjim jedem ali pa nekoliko zagrejemo olje, da prjetno zadiši ko smo postregli.
Blitva s krompirjemAvtor: Primož ŠauperlKuhanem krompirju dodamo maslo in mleko ter vse skupaj grobo pretlačimo. Krompirjevem pireju dodamo kuhano blitvo in na oljčnem olju na hitro prepražen česen. Vse skupaj premešamo in postrežemo.
Slane sardele s krompirjemAvtor: Primož ŠauperlSlanim sardelam očistimo luske in odrežemo glavo. Odstranimo drobovino in hrbtenico, filete pa zrežemo na koščke. Skuhamo krompir, ga olupimo in narežemo na rezine. S krompirjem zmešamo koščke sardel.
Sardele v pečici s krompirjemAvtor: Primož ŠauperlKrompir očistimo in ga zrežemo na rezine debele okrog pol centimetra, položimo v naoljeno, ognje odporno posodo ali na aluminijasto folijo. Nato krompir posolimo, popramo in na vrh posujemo začimbe.
Copyright © H2O team
X