H2O team potapljanje

H2O team

Predstavitev društva H2O team

H2O team je športno društvo, ki združuje ljubitelje podvodnega sveta, člani katerega se ukvarjamo z vodnimi športi, med katerimi sta osrednji dejavnosti podvodni lov in potapljanje na vdih in pa tudi potapljanje z avtonomno opremo, podvodni ragbi, podvodna fotografija in lov s panulo.

Z vse večjo popularizacijo potapljanja na dah ali apneje v zadnjih letih prejšnjega tisočletja se je pojavila želja po ustanovitvi društva, ki bi razvijalo, poučevalo in promoviralo potapljanje. Tako se je v letu 1998 prvič pojavilo ime H2O Team, kot sekcija v Potapljaškem društvu Maribor, leta 2006 pa kot samostojno društvo.

Od ustanovitve samostojnega društva H2O team je minilo že več kot deset let a se je kot sekcija razvijalo že od začetka ustanovitve PD Maribor v letu 1976. V manj kot desetih letih se je društvo razvilo do največjega Slovenskega potapljaškega društva. Kljub temu da je sedež društva v Mariboru, združuje potapljače na vdih in podvodne lovce iz celotne Slovenije in zadnja leta presega 200 članov.

Prvotni pobudniki so bili Gregor Marinič – Kuli, Tomaž Urbančič-Rudl, Aleš Pliberšek, ponovno pa so idejo obudili in nadaljevali predvsem, Sandi Bitenc, Jure Daič, Andrej Furman in Aleš Novak ter seveda vsi, ki so H2O teamu stali ob strani in nam pomagali vsa ta leta.

V zadnjih letih je H2O Team postalo vodilno slovensko društvo na izobraževalnem, organizacijskem, številčnem in predvsem tekmovalnem področju v potapljanju na vdih.

Vsi, ki bi radi izvedeli več o društvu si lahko preberejo celotno zgodovino društva in aktivnosti, ki jih bomo izvedli v tekočem letu.

X
vrh