H2O team potapljanje

Potapljajmo se varno

Naučite se varnega in pravilnega potapljanja na vdih, ki med ostalim zajema učenje pravilnega dihanja, psihološko pripravo na potop, izenačevanje pritiska, podaljševanja časa pod vodo in globine potopa ter reševanje ponesrečencev.

POTAPLJAJMO SE VARNO 2024

Začetni tečaj potapljanja na vdih

Nauči se varnega potapljanja na vdih do globine 20m

Mnogo ljudi se loti potapljanja na vdih v lastni režiji – samouki. Ker želimo povečati varnost potapljanja ter poskrbeti, da boste v vodi še bolj sproščeni in v tem športu še bolj uživali, smo pripravili tridnevni tečaj potapljanja na vdih, ki ga bomo izvajali v več terminih čez celotno pomlad, poletje in jesen.

Na tečaju osvojiš naslednja znanja:

 • Kako podaljšati čas potopov,
 • kako povečati globino potopov (do 20m),
 • tehnike VARNEGA potapljanja,
 • psihološka priprava na potop,
 • pravilno dihanje,
 • izenačevanje pritiska.

Tečaj je namenjen:

 • Popolnim začetnikom, ki se želijo pričeti ukvarjati s tem športom in še nimajo popolnoma nobenih izkušenj.
 • Osebam, ki se že dlje časa potapljajo na vdih in želijo izboljšati svoje rezultate in varnost.
 •  

Tečaj poteka pod okriljem inštruktorja – Jureta Daića

 • Prvi Slovenec, ki se je na vdih potopil globlje od 100m, Bahami, 2.12.2009,
 • 17 postavljenih državnih rekordov (v 10 različnih disciplinah),
 • 7 naslovov državnega prvaka,
 • inštruktor z 18 leti izkušenj in več kot 3000 izšolanimi tečajniki,
 •  

Klikni tukaj za video predstavitev tečaja

Play Video
Z Juretom sva se spoznala že pred začetkom tečaja, saj ga je fant že pred menoj opravil. Pridružila sem se tečajnikom iz Ljubljane na treningih in se tako še sama aktivno vključila v team. Čeprav se z Juretom še nisva poznala in tečaja pri njemu še nisem delala, mi je preko mailov odgovoril na 5.000 začetniških vprašanj , enkrat pa se je tudi pridružil treningu, da nam je lažje svetoval glede tehnike. Ker me je apnea čisto prevzela in sem želela varno napredovati, sem se odločila za začetniški tečaj pri Juretu. Že pred začetkom tečaja sem vedela, da je Jure oseba, ki se maksimalno posveti posamezniku in ga zna tudi motivirati (ne glede na to ali je H2O- jevc ali ne – moj primer ). Tako je potekal tudi sam tečaj. Se vidimo avgusta na H2O team training campu. Jure in asistenta – Jure K. in Boštjan, kapo dol. Hvala!
Alenka Artnik
aktualna svetovna rekorderka in prvakinja

Bonus vsebina

30 minutni individualni posvet glede nakupa potapljaške opreme

 • 80% ljudi, ki se podajajo v svet potapljanja na vdih pri nakupu opreme »brcne v temo«. Večina od njih kupi kose posamezne opreme (na primer maska, plavuti, potapljaška obleka), ki ni optimalna glede na njihove potrebe ali fizično konstitucijo. Na trgu se pojavlja tudi dosti opreme, ki je povsem nefunkcionalna (na primer dihalka z ventili). Šele kasneje ugotovijo, da oprema, ki so jo kupili ni primerna. Nato posamezne kose opreme kupijo ponovno, pri tem pa izgubljajo denar. Na primer pri nakupu neustreznih karbonskih plavuti lahko izgubite 250-400€. V sklopu posveta se individualno pogovoriva glede tvojih individualnih ciljev in želj glede potapljanja na vdih. Na podlagi tega ti neodvisno priporočam kakšno opremo kupiti glede na tvoje potrebe ter finančne zmožnosti ter konkretne informacije, kje to opremo kupiti najugodneje.

Termini in lokacija tečajev

Trajanje tečaja – 3 dni Lokacija Razpoložljivost
17. - 19.5. Krk – Malinska Termin je poln
24. - 26.5. Krk – Malinska Še eno prosto mesto
14. - 16.6. Krk – Malinska Še več prostih mest
 • – Čas za kosilo je vsak dan tečaja od 13.00 – 16.00
 • – Trajanje tečajev – 3 dni: 
  • Dan 1, petek: od 10.00 do 20.00
  • Dan 2, sobota: od 9.00 – 20.00
  • Dan 3, nedelja: od 9.00 – 13.00
 • – Vse podrobne informacije o poteku tečajev prejmete na mail po oddanem naročilu

Kaj vsebuje začetni tečaj potapljanja na vdih:

Doživljenjski dostop do H2O team spletnega tečaja potapljanja na vdih + skripta (video vsebine: 6 ur) – Vrednost 130€.

Teoretični del tečaja potapljanja na vdih (Juretovo predavanje v živo – strnjene vsebine in konkretni primeri iz prakse: 3 ur) – Vrednost 60€.

Praktični del tečaja (ti in moja ekipa – skupaj v vodi in poskrbimo, da teorijo preneseš v prakso: 9 ur) – Vrednost 200€.

Dihalne in sprostitvene vaje (tehnike, ki ti obogatijo vsakdan in lažje obvladovanja stresa: 2 uri) – Vrednost 40€.

Izposoja manjkajoče opreme (če nimaš svoje) – Vrednost 40€.

Mednarodna licenca PSS Freediver – Vrednost 45€.

Individualni 30 minutni posvet glede nakupa opreme glede na tvoje želje, cilje in finančne zmožnosti – Prihranek v povprečju 170€.

Ob zaključku tečaja se boš potapljal varneje, bolj sproščeno in v tem še bolj užival – Vrednost: Neprecenljivo.

Skupna vrednost:

685€

Redna cena začetnega tečaja potapljanja na vdih:

440€

Cena v sklopu akcije
»potapljajmo se varno 2024«:

370€

100% GARANCIJA NA ZADOVOLJSTVO

V primeru nezadovoljstva vrnemo denar

Naši tečaji so plod 18 let izkušenj, nenehnega razvoja in stremljenja k perfektnosti. V naše delo smo tako prepričani, da smo edini na trgu, ki nudimo garancijo na zadovoljstvo.

 V kvaliteto tečajev smo trdno prepričani. V primeru, da s tečajem niste bili zadovoljni nam to sporočite v roku 5 dni od zaključka tečaja in vam brez kakršnekoli birokracije vrnemo celotno kupnino.

100% GARANCIJA NA ZADOVOLJSTVO

V primeru nezadovoljstva vrnemo denar

Naši tečaji so plod 18 let izkušenj, nenehnega razvoja in stremljenja k perfektnosti. V naše delo smo tako prepričani, da smo edini na trgu, ki nudimo garancijo na zadovoljstvo.

 V kvaliteto tečajev smo trdno prepričani. V primeru, da s tečajem niste bili zadovoljni nam to sporočite v roku 5 dni od zaključka tečaja in vam brez kakršnekoli birokracije vrnemo celotno kupnino.

Najboljši prenos znanja v enem vikendu

Na tecaj sem šel iz radovednosti in želji po pridobitvi znanja, da grem ‘malo globlje’ in ‘malo dlje’ zdržim po vodo. Koncept tečaja je izpiljen ‘do konca’ in mislim, da nima več veliko možnosti za izboljšave. Podajanje znanja je celovito in v tempu, ki omogoča vsem, da sledijo. Ob praktičnem delu se ne glede na predznanje (in težave) posameznih tečajnikov inštruktorja prilagodita tako, da omogočata konkreten napredek pri vseh. Če se sprašujete ali investicija v tecaj vredna svojega denarja, potem vam lahko zagotovim: boljšega tečaja ne morete dobiti nikjer. Priporočam z velikim P. Hvala Jure!
Saso Juvanc

Pogosta vprašanja

Za vse udeležence lahko mi uredimo nastanitev v Malinski, kjer poteka tečaj. Že vrsto let smo nastanjeni v lepo urjenih apartmajih  z večjimi prostori za skupno druženje in dvema bazenoma. Apartmaji so od centra mesta in morja odmaknjeni 1 minuto hoje. Dogovorjeni smo za ugodno ceno za tečajnike, ki si apartmaje delijo, da so minimalizirani stroški. Normalna praksa je, da tečajnike spremlja tudi družina, prijatelji,… V kolikor imate na razpolago lastne nastanitve na Krku, jih seveda lahko izkoristite.  

Osebe morajo biti stare 15 let ali več. Tečaj se odsvetuje osebam s kroničnimi boleznimi srca ali pljuč. Vsi tečajniki morajo biti plavalci in morajo biti fizično sposobni za rekreativno ukvarjanje z ostalimi športi.

Za udeležbo na tečaju potrebuješ le brisačo in kopalke, vse ostalo se da brezplačno izposoditi. Oprema, ki jo uporabljamo je: maska, dihalka, dolge plavuti, 3mm nogavice, 5mm obleka s kapuco in dolgimi rokavi in cca. 5kg uteži. V kolikor imaš svojo opremo je zaželeno, da jo uporabljaš, saj si na njo navajen.

Teoretični del (9 ur):

  • – zgodovina potapljanja na vdih 
  • – discipline 
  • – oprema (obleka, maska, plavuti, uteži…)
  • – karakteristike potapljača 
  • – fizika (Boylov zakon, Arhimed, Daltonov zakon, zvok pod vodo)
  • – fiziologija (Respiratorni sistem, pljučni volumni, uho, sinusi)
  • – nevarnosti (Barotravnme, hipoksija, hiperventilacija, prehrana)
  • – varovanje in reševanje ponesrečencev
  • – 10 pravil varnega potapljanja 

Bazenske vaje (3 ur)

Globinski potopi (6 ur)

Dihalne in sprostitvene vaje (2 uri)

Individualno svetovanje o opremi, pristopu in ciljih po tečaju (0,5 ure)

TEČAJ 1A

Potapljam se že 20let, vendar vsa ta leta so bili potopi pomanjkljivi, nepravilno izvedeni ali celo nevarni. Za tečaj sem se odločil po priporočilih starejših tečajnikov, ter po želji o nadgradnji mojega potapljaškega znanja. Jure in celoten H20 Team so opravili odlično delo. Napredek pri vsej ekipi tečajnikov je bil ogromen. Posvetili so se vsakemu posamezniku ter meni in vsej ekipi tečajnikov pripeljali uspeh ki smo si ga pred tečajem le s težka predstavljali. Hvala Jure in ekipa H20
Uroš Kete

Skupna vrednost:

685€

Redna cena začetnega tečaja potapljanja na vdih:

440€

Cena v sklopu akcije
»potapljajmo se varno 2024«:

370€

Bolj sproščeni, umirjeni in daljši potopi

Zacetni tecaj na dah je res izkusnja ki jo vsakemu priporocam ,ki mu je ta sport blizu . Moji potopi so bili po tecaju veliko bolj sprosceni ,umirjeni in seveda daljsi. Teoreticni tecaj podvodnega ribolova,enkratna izkusnja ,veliko pridobljenega znanja za katerega bi sam potreboval zelo veliko casa da bi si ga nabral .Vsakemu priporocam.
Aleš Cafuta

Profesionalno, strokovno in poučno

Začetni tečaj potapljanja na dah Malinska Krk izveden profesionalno, strokovno in poučno. Teoretični in praktični del. Pohvala predavatelju in strokovnjaku Jure Daić in njegovi ekipi (instruktorjem).
Darko Kamenšek

Odličen tečaj za super napredek

Na prvem tečaju sem bil leta 2012 in mi je tečaj zelo pripomogel k daljšim in globljim potopom. Leta 2013 sem potem še opravil nadaljevalni tečaj in kasneje še tečaj za PL. Brez teh tečajev dvomim, da bi tako napredoval v PL in apnei. Prav tako pa je veliko pripomoglo kasnejše druženje z člani kluba, training camp, robinzon in ostalo.
Leon Antolič
X
vrh