H2O team potapljanje

Tehnike in treningi

Tehnike in treningi

Na tej strani so objavljeni članki o dihanju, potapljanju in ostalih pomembnih tehnikah apneje, kot tudi razni treningi. Članki obsegajo tako osnovne, kot tudi napredne tehnike, ki niso primerne za vsakogar. Prosimo, da opisane tehnike uporabljate z glavo ter ne pretiravate, saj boste s tem škodovali le sebi. Za kakršna koli vprašanja in pojasnila smo vam vedno na voljo na našem forumu ali elektronski pošti.

Še enkrat opozarjamo, da so nekatere, tukaj opisane tehnike, ob nestrokovnem izvajanju lahko nevarne in se brez primernega predznanja ne smejo izvajati. H2O Team ne odgovarja za nikakršne posledice, nastale ob izvajanju spodaj opisanih tehnik in treningov.

STATIKA – Treningi in tekmovanja

Statika (STA) je disciplina apneje, pri kateri zadržujemo sapo v mirovanju tako na suhem kot v vodi. Na suhem statiko izvajamo sede ali leže, v vodi pa leže na vodni gladini z obrazom navzdol. Na…

[…]

Pranajama, dinamika dihanja

Povzeto po knjigi: Andre van Lysebeth, Pranajama – dinamika dihanja, MK 1979, kjer boste našli obširnejšo razlago vseh pojmov z kopico, tukaj ne opisanih vaj. Branje knjige toplo priporočam vsem, ki se želite bolj poglobiti…

[…]

Osnove treninga apnee

Apnea je specifična športna panoga, pri kateri je ob vseh »standardnih« športnih tehnikah potrebno dati velik poudarek še na določene posebnosti.

[…]

Marec, mesec za trening

V tem mesecu se preide od splošnih telesnih aktivnosti na suhem, ki so potrebne za krepitev telesa, na specifične vaje, ki so namenjene izboljšanju rezultatov v vodi. Poglejmo, kako to doseči.

[…]

X
vrh