H2O team potapljanje

September 2018

Tomaž Favai
lica
23 kg
8 m
Istra
V padu
AbellanAzure

Kot običajno sem se za vikend odpravil na morje. Ta vikend sem se odločil da bom spet malo lovil. V petek je bilo vreme super, obetal sem si lep vikend.

V soboto zjutraj pa razočaranje, saj je bilo vreme kislo, malo je celo deževalo. Kaj pa zdaj? Sklenem da me to ne bo motilo, moker bom tako ali tako. Gumenjaka sem zvlekel v vodo in se odpravil na lov. Obiščem nekaj pozicij, nič posebnega, par oradic 400 do 500 g. Riba pač ni delala, zato sklenem da bom pogledal še na punti na kateri sem pred mesecem ujel lico 23 kg. Takrat sta prišli dve in sem si rekel da je mogoče druga še vedno tu nekje.

Križaril sem na globini cca 15 m in oprezal za njo. Bilo je kar precej cipljev in velikih igel in to je vedno dober znak. Po cca 20 minutah jo zagledam. Mirno je plavala pod mano na globini kakih 6 do 8m. Te ribe nimajo kaj dosti sovražnikov in so kar precej samozavestne in v bistvu radovedne, samo ob pravem času moraš biti na pravem mestu. Globok vdih in počasen, miren potop brez hitrih gibov. Počasi padam proti njej. Vidim da me gleda kako se ji približujem in si verjetno misli: ja kaj pa bi tale rad. Na cca. 4 m pa se mi zazdi da bo ravnokar pospešila, zato streljam v glavo. Zadetek je malo preveč naprej v kosti in opazim da puščica ni šla skozi. Lica v trenutku odvije kakih 40 m mulinela, primem vrvico in jo previdno zategujem, ker se bojim da se bo puščica izvlekla. In tako sva križarila kakih 15 minut, saj sem se bal preveč vleči. Začutil sem da je že utrujena, zato sem skrajšal vrvico, tako da sem jo lahko videl. Če bi še dolgo vlekla bi se lahko puščica zrahljala, zato sem sklenikl, da moram čimprej do nje, jo prijeti za rep in nato za škrge. Potopim se po vrvici do nje in jo skušam prijeti za rep, kar ji ni prav nič všeč in se mi izmuzne. Rep je tako debel, da mi ga ne uspe prijeti, zato moram nazaj gor. V naslednjem potopu mi jo uspe prijeti in sva hitro na površini. Puščica se zdi da še kar drži. Odplavam proti gumenjaku, ki je bil zasidran v plitvini in tam ji spustim kri.

Ko je opravljeno, opazim da je puščica sama od sebe padla iz ribe. Basen torej pripoveduje da je treba imeti tudi malo sreče. Konec koncev je bil ne glede na vreme pravzaprav čudovit dan, saj tak ulov ni ravno vsakdanji. Ko smo jo stehtali je imela 24 kg in čisto verjetno je da je bila to tista druga od zadnjič, saj so te ribe ob določenem času precej teritorialne.

Uporabljena oprema: Obleka Epsealon Red Fusion 5 mm, lesen grški roler Ambush 90, guma 16 mm, puščica Trygons 6,75x 140 z dvemi krilci in repki, plavuti Imersion Carbon in seveda ostale malenkosti prirejene mojim posebnim potrebam.

22/09/2020

0 Odzivi na "September 2018"

Pustite sporočilo

X
vrh