H2O team potapljanje

September 2013 – Ulov leta 2013

gof
38 kg
10 m
otok UgljanZadarski arhipelag
V padu
BleutecBleutec Acid 95

Vikend na morju, konec septembra je zame postal nepozaben. Saj veš tisto, ko se ti zdi kot mit. Tisto na kar zmeraj upaš, ko greš v vodo, vendar se bojiš, da boš takšne zgodbe le slišal in bral na forumih.

Iskal sem zaklon za čeko, ko pod sabo zagledam na cca. 10 m veliko sivo senco. Je to hlod ali kaj je to? Nekaj časa opazujem to nenavadno silhueto ter razločim hrbtno ter zadnjo plavut. Odločim se da poskusim v padu pasti na njo. Skoraj neslišno in počasi padam proti ribi, ko sem kakšnih pet metrov od nje spoznam da je Gof. Ko se mu približam na nekje meter in pol z ašto od njega sprožim in ga zadanem malce za glavo ob hrbtni plavuti a ga ne prebije v celoti.

Preden površini vtaknem dihalko v usta spijem kar nekaj vode, saj me gof neusmiljeno vleče za sabo. Poskušam plavati z njim, da se mi ne bi strgal. Po dolgih 15 minutah mu začnejo pešati moči in sam od sebe začne plavati proti moji strani zaliva. Ko ga lahko primem za škrge ter dokončno prebijem z ašto, dobim tisti občutek zdaj si pa moj.

25/01/2020

0 responses on "September 2013 - Ulov leta 2013"

Leave a Message

X
top