H2O team potapljanje

Avgust 2013

zobatec
4.5 kg
17 m
J Jadranotok Palagruža
Plitka čeka (do 15m)
BleutecBleutec Raptor 110

Lepega sončnega jutra smo člani misije Palagruža odpluli na težko pričakovano lokacijo. Okoli devetih smo naredili prvo serijo potopov. Že v tretjem potopu je prišel na strel majhen zobatec, a se mi je na žalost v odločilnem trenutku zataknil sprožilni mehanizem in puščica je ostala prazna. Katastrofa… Poražen sem se vračal proti površju, oslabljen z delno delujočo puško.

Slabo uro za tem se mi je nasmehnila sreča, ko sem za las zadel podobnega zobatca. Čez dve uri smo se dobili na čolnu. Sodeč po ulovih in navdušenju posadke je bilo jasno, da tukaj danes riba dela. Premaknili smo se nedaleč stran, kjer sva z Juretom nadaljevala, Martinu pa je bilo rahlo slabo in je ostal na čolnu. Težave pri sprožanju so se nadaljevale zato sem si sposodil Martinovo puško: bluetec raptor 115.

Naredim potop na 18m in vidim jato odraslih nezainteresiranih zobatcev. Skušam se jim približati z nadaljnjimi potopi, a neuspešno. Odplavam 30m dalje proti koncu sike, kjer se potopim v kanal na 17m, ki je nudil zaklon iz vseh smeri. Pokličem prvič, drugič, in nenadoma izza previsa privihra od strani naravnost pred puščico ta prečudovit zobatec. Ko je bil približno 3 metre pred puščico sem sprožil in ga zadel direktno za glavo v hrbtenico. Odločen da ne bom izgubil trofejnega ulova (saj puščica ni pogledala skozi), sem ga v naglici pograbil in začel plavati proti površju. Da je bil celotni potop že kičasto adrenalinski je poskrbel še čevelj, ki je počil pri vračanju na površje.

Na srečo sem bil letos dosti v vodi in ustrezno pripravljen na tak potop, ki je trajal 1:48. Na čolnu je sledilo veselje, ribo pa sem kasneje doma pripravil v pečici.

25/01/2020

0 responses on "Avgust 2013"

Leave a Message

X
top