H2O team potapljanje

Oktober 2013

kirnja
16.5 kg
18 m
J Jadranotok Palagruža
Lov po luknjah
Acid 110Bleutec

Kirnjo sem videl na eni od ček na 15m. Še v istem potopu sem se ji skušal približati na strel na šuljo a se ni izšlo. Edino mesto, kamor se je lahko skrila je bil dolg in ozek kanjon. Na pozicijo sem se čez nekaj časa vrnil s svetilko in sem ji sledil po cca. 25m dolgem kanjonu na 15-18m globine. Našel sem jo skrito v zadnjem delu kanjona, kjer je ležala na mivki.

Poklical sem ostale lovce, da bi jo videli in posneli. Po prvem strelu v glavo z rolerjem Slicer 90 se je takoj zarila pod kamen, ki je bil tik pred njeno glavo. V trenutku je dvignila mivko tako, da je več nismo videli. Po strelih z Grando 95 in še enim Slicerjem 100 je nismo uspeli izvleči saj se je povsem zagozdila. Tako smo vrvice zavezali za kamen in počakali na naslednji dan ko se bo mivka posedla. Sledil je še jutranji strel z ACID-om 110, nato smo jo brez večjih težav izvlekli iz luknje.

Nad velikostjo smo bili vsi navdušeni, saj še nihče ni ulovil tako velike ribe. Sledil je foto shooting in 3 urno čiščenja ter razkosavanja kirnje.

25/01/2020

0 responses on "Oktober 2013"

Leave a Message

X
top