H2O team potapljanje

September 2007

Marko Čurin (Zubatac)
zobatec
1.53 kg
100 cm
22.3 m
Kvarner
Plitka čeka (do 15m)
Abellan

Ko smo dobili tale zapis in fotografije smo ostali brez besed. Kolega Mare iz ljubljanskih Tjulnjev je letos res pokazal, kako se trofejnim zadevam streže.
Naj povem le še to, da tale orjak nikakor ni njegova letošnja edina trofeja, poleti je nanizal zavidljivo serijo velikih zobatcev.
Morda pa ga kdaj povabimo k nam, da nam zaupa kako skrivnost. Marko, v imenu H2O iskrene čestitke in še kakšnega podobnega v prihodnje!
Aleš N.

Očitno mi je začelo iti s temi zobatci. Okoli 16.00 ure sem po zgrešeni veeeliki oradi (na oko ca.4-5kg) odšel še na eno pozicijo. Dobro sem se nadihal in se ulegel na plato na 22.3 m že po dobrih 50 sek čeke so se pojavili veliki zobatci (bilo jih je vsaj deset), gibali so se v radiju ca.5-7m in bili popolnoma nezainteresirani. Nato se je z moje leve pripeljal ta lepotec, zadel sem ga po sredini in še preden sem uspel zadržati špago na mulinelu je je že odvil vsaj 15m. Šel je v globino proti potopljeni barki. Zaplaval sem proti površini. Čutil sem ga na špagi in upal, da se ne strga. Vedel sem, da je kar globoko in zapleteno. Napravil sem podpotop na okoli 23m in ga videl v oknu ladje zapletenega. Poizkusil sem ga izvleč a nič. Zopet na površino po zrak. V tistem trenutku pride prijatelj Aram in mi pod nos ves vesel moli zubatca 9.50 kg. Pravim mu, da imam jaz tudi enega a se mi je zapletel. Prosim ga naj me pazi pri potopu. Umirim se in naredim potop, ladja pod mano je vedno bolj blizu (prvič tako globoko in tako blizu) pristanem na boku ladje in zagledam ribo še ca. 1,5 m globlje v trupu ladje. Nekako ga uspem izvleči in potem smola, zahaklam star parangal in riba se skupaj z ašto ovije okoli njega. Vse skupaj pustim in izplavam. Ura kaže 29.9 m. Po treh globinskih potopih sem bil že pošteno izmučen zato sem Aramu podal nož in rekel naj reže vse in izveleče ribo. Izvlekel je ribo in ašto, dol sem pustil ca.25m špage – a klinc jo gleda.

Riba je v čolnu, sledi vaganje, vaga se ustavi pri 10.53 kg. Veselje je bilo nepopisno saj sta se v čolnu znašla dva: en 9.50 kg in en 10.53kg.

Izdatno smo jima nazdravili. Ta dan sem potolkel dva svoja rekorda: največji (do sedaj ) ulovljeni zobatec in največja globina 30metrov.

21/09/2020

0 Odzivi na "September 2007"

Pustite sporočilo

X
vrh