H2O team potapljanje

Avgust 2007

Mitja Štampfer
orada
2 kg
45 cm
16.8 m
IstraKamenjak, Pula
Plitka čeka (do 15m)
custom made lesenjača 90 cmDomača izgradnja

Komaj se je prav končal glavni del dopusta, ki smo ga preživeli na otoku Rodosu v Grčiji, že je bilo potrebno iti ponovno na morje, tokrat zaradi lova (če pa to združiš še s prijetnim druženjem toliko bolje). Tudi v Grčiji sem sicer imel dober namen loviti, s seboj sem imel tudi cel arzenal orožja za lov, vendar tam je pač situacija z ribjim zarodom precej klavrna, lahko rečem obupna. Na nekaterih lokacijal je podvodni svet kot v pravljici, številni zakloni, luknje, vendar ribe kot da ne obstajajo. Po pripovedovanju domačina je povpraševanje zaradi množičnega turizma pustilo katastrofalne posledice… in tako sedaj v restavracijah prodajajo ribe iz Maroka.

Odkrito, tudi v Puli nisem pričakoval posebej uspešnega lova, še posebej ko sem ugotovil, da je kr nekaj prijateljev tisti vikend pospravilo čolne in da bo potrebno loviti z obale. Kljub temu z Lovrotom nisva spreminjala plana in sva lovila tako v soboto kot nedeljo na Z obali Rta Kamenjaka. Po navodilu poznavalca Primoža sva lovila globoko, med 14 in 18m, saj plitkeje ribe sploh ni bilo oz. je bila zelo plašna. Pri čekah sva se z Lovrotom izmenjevala in varovala praktično ves čas potopa. Statistika lova v soboto je bil en zobatec, ocenjen na dober kilogram.

Naslednji dan sva se zaradi zobatcev, ki sva jih videla že prejšnji dan, odpravila na isto lokacijo. Zobatcev je bilo ta dan manj, udarile so pa orade, in to konkretne. Po vrhu so bile pa še zelo neustrašne in radovedne. Potop na 14m, kratka čeka, kirurško natančen strel v glavo in prva (manjša) orada je pristala na portapesciju. Nekaj minut kasneje nov potop na 16.8m, nekaj metrov vstran od kraja ulova prve orade. V daljavi opazujem zobatce, ko vidim, da se mi z leve strani približujejo 3 radovednice, dve veliki in ena malo manjša. In tista manjša, ki je tehtala 2kg, je kmalu delala družbo prvi oradi na porta pešiju. Obe oradi sta bili ustreljeni po 1min in 35s čeke. Ker sva imela z Lovrotom samo en portapesci je plavanje postalo praktično nemogoče, zato sva po eni uri končala lov.

Moj največji ulov orad je trenutno še na varnem… do prvega piknika.

25/01/2020

0 Odzivi na "Avgust 2007"

Pustite sporočilo

X
vrh