H2O team potapljanje

Oktober 2021

Žiga Volgemut
lica
12 kg
15 m
Istra
Globoka čeka (nad 15m)
Cetus

Na nedeljsko jutro sem se takoj po dežurstvu odpravil do prijatelja, ki ima vikend v Istri. Da ne bi po nepotrebnem izgubljal časa, sem že en dan prej napolnil potovalko in vse pripravil na direkten odhod proti Hrvaški.

Voda je bila za ta čas izjemno topla, imela približno 22 stopinj, zato prve ure niso dale ulova, riba preprosto ni delala. Ko sva se s kolegom vračala proti obali, je kolega na čeki na približno -17m presenetil 25 kilogramski morski golob, ki ga je kolega ustrelil. Sledila je precejšnja borba in konkretno sva se namučila, da sva ga dobila na suho – sicer živega, zato sva se še dodatno namučila, da ga le z manjšim nožem ubijeva, saj ima bodičast rep.

Ko sva ga uspela pospraviti, je prijatelj končal z lovom, jaz pa sem se odločil, da ponovno poskusim s še nekaj potopi. Na polici sem naredil 3 čeke in videl manjšega zobatca (cca. 1 kg). Odločil sem se, da ga kljub mejni velikosti skušam uloviti. 

Dobro sem se nadihal ter napravil potop v dobro izbran zaklon. Vendar pa zobatca več ni bilo na vidiku, ko je naenkrat iz desnega boka z veliko hitrostjo priplavala lica, se pred mano ustavila, razprla krila in se delno obrnila proti meni. Videl sem, da gre za “zicer”, mirno sem pomeril in sprožil. Puščica jo je povsem prebila, slišal sem zvok mulinela, odvila je 30m vrvice, nato pa sem jo v tretjem poskusu potegnil do sebe in usmrtil.  Sledilo je veselje, čiščenje in peka.

08/12/2021

0 Odzivi na "Oktober 2021"

Pustite sporočilo

X
vrh