H2O team potapljanje

November 2021

Uroš Oseli
brancin
2.8 kg
0 m
Istra
Plitka šulja (do 10m)
Cetus

V sredo popoldan sem se odpravil za nekaj dni na ribolovni izlet v Istro. Ob prihodu na morje mi je pred sončnim zahodom ostala še dobra ura časa in zato sem na hitro skočil v morje. Žal brez uspeha.

Drugo jutro sem imel budilko nastavljeno že zgodaj, hitro sem vstal, pojedel zajtrk, skuhal kavo,  se oblekel v potapljaško obleko in ob prvem svitu sem že bil na prvi poziciji. Po dveh urah plavanja nisem videl niti porcijske ribe, čeravno sem bil na poziciji, kjer redno ulovim brancine. Prestavil sem se do naslednje pozicije, sonce je bilo že visoko na nebu, počasi se je dvigoval veter in morje je postajalo vedno bolj valovito. Na poziciji sem vrgel prvi kamenček in se potopil v zaklon. Po pol minute je proti meni plaval brancin velikosti okrog kilograma. V nekem trenutku se je sunkovito obrnil in odplaval nazaj v globino. Bil sem slabe volje, ker sem predolgo čakal na strel, še posebej, ker sem imel v roki invert roller.

Priplaval sem do naslednje mikrolokacije, na kateri vem, da se moram dobro potruditi in narediti vse brez napake. Vrgel sem kamen in se potegnil pod vodo ravno toliko, da sem potopil dihalko. Že čez nekaj trenutkov je proti meni plaval velik brancin, počasi in samozavestno. Nekoliko sem še počakal in mirno sprožil, ko je brancin počasi začel obračati. S puščico v sebi je začel sunkovito bežati in šele takrat sem dobro videl, da je zelo velik. Hitro sem ga ujel in mu skrajšal muke. Sledilo je veselo slikanje z ribo, tehtnica pa se je ustavila na 2.8kg.  Vesel, da sem ujel kapitalnega brancina, sem zaključil z lovom za ta dan. Brancinu nisem odstranil lusk, ga dal v zamrzovalnik, kjer bo počakal, da ga z družino spečemo v soli.

18/12/2021

0 Odzivi na "November 2021"

Pustite sporočilo

X
vrh