H2O team potapljanje

Oktober 2009 – Ulov leta 2009

Žiga Hodnik
lica
10 kg
115 cm
4.4 m
Istra
Plitka čeka (do 15m)
BleutecBleutec ACID carbon 95 Limited Edition blue

Že deset let imam navado, da grem začetek septembra v zahodno Istro z namenom pošteno se nastreljat cipljev, ker jih imam rad in hkrati lahko povadim streljanje.

Ker nihče od kolegov nima časa zjutraj sam odrinem iz Ljubljane proti morju. Ob 7:45h sem že v vodi in pregledujem plitki del ob obali. Nikjer nobenega ciplja. Naredim kratko plitko čeko in že se na pasu sveti prvi brancin. Mine deset minut in že je tu drugi. Tretjega, največjega, čisto od blizu zgrešim, kar me znervira in plavam proti odprtem.

Malo se vrtim po terenu devastiranem od nabiralcev prstacev in ne vidim ničesar, zato se začnem vračati proti obali. Nekje na pol poti opazim jato gavunov zbito v gosto jato, ki se živčno vali sem ter tja. To je znak, da je v bližini plenilec, vprašanje samo kateri. Spustim pol zraka iz pljuč in negibno padem direktno sredi jate gavunov na globino 4,4m. Mine 20 sekund in z desne se pokaže lepa lica. Malo sem zamudil in že začnem obračati puško proti njej, ko opazim, da direktno name plava druga, malenkost manjša, a vseeno bolje, da dobim manjšo kot nobeno in zato samo obmirujem. Pripelje se na strel, pokaže bok, namerim in zadanem točno v bočno plavut. Ker je zadetek dober mirno spustim kakih 30m iz mlinčka nato pa začnem z rahlim kontriranjem. Borba je traja kakih 5 minut in že jo držim za rep.

Ker sem doma pozabil nož sem ji skrajšal muke z iglo za ribe, očistil pa jo kasneje doma. Vaga je pokazala točno 10kg. Že drugo leto zapored sem se vrnil brez ciplja z brancini in lico, letos malo manjšo.

V pričakovanju cipljev 2010.

25/01/2020

0 Odzivi na "Oktober 2009 - Ulov leta 2009"

Pustite sporočilo

X
vrh