H2O team potapljanje

November 2020

lica
15 kg
4 m
Istra
Plitka čeka (do 15m)
Cetus

Po dolgi odsotnosti od lova zaradi zaprtja meja, sem se odpravil na lovski vikend v Istro. V petek pozno popoldan sem šel prvič v vodo, morje je bilo mrtvo in prazno, tudi cipljev ni bilo. V tem obdobju bi jih moralo biti v izobilju.

Drugo jutro sem nadaljeval z lovom. Po štirih urah lova, nisem videl niti ene validne ribe. Odločil sem se, da počasi zaključim z lovom in odplaval proti obali. Med plavanjem po površini je pod menoj ob levem boku priplavala velika lica. Hitro sem prižgal kamero in puško obrnil proti ribi, vendar se je ta sunkovito obrnila in odplava v globino. Naredil sem še nekaj ček, vendar ribe ni bilo nazaj. Jezen in togoten, da sem najprej prižigal kamero in tako zamudil strel, sem se odločil, da zaključim z lovom.

Pri avtu mi žilica ni dala miru in sem se odločil še enkrat poskusiti srečo. Po 15 minutah v vodi in narejenih nekaj čekah, sem se nadihoval na površini. In glej jo lepotičko ponovno, ki je priplavala pod mano ob levem boku. Prešinila me je misel (pusti kamero in streljaj), tako sem samo nameril proti ribi, ki je že bila v odhajanju. BUM, zadel sem jo v zatilje in riba se je samo prevrnila in obmirovala. Prižgal sem kamero in preletelo me je neznansko veselje – rekel sem si, pa sem te vendarle ujel!

12/01/2021

0 responses on "November 2020"

Leave a Message

X
top