H2O team potapljanje

Marec 2017

Jernej Svetič
brancin
3.8 kg
70 cm
2 m
KvarnerOtok Pag
Lov po luknjah
TristanTristan RR 105

Na letošnji prvi ribolov se s kolegi odpravim v Velebitski kanal, štartna lokacija je mesto Pag. Kolega odložim na lokacijah in se odpravim v bližnjo uvalo, kjer zasidram čoln in še sam skočim v vodo. Voda ima 15 stopnij in ne obetam si pretiranega ulova. Za ogrevanje se odločim za šuljo v uvalo, toliko da se povrne občutek za lov in vodo.

Že po približno 50m opazim večjo luknjo v obali, na globini približno 2 metrov. Zazdi se mi da sem v luknji opazil večjo glavo oziroma bela usta, ki so se umaknila v luknjo. Pomislim, da je mogoče kakšen večji ugor. Spustim se pred luknjo in počasi plazim vanjo ter previdno svetim z baterijo. Na veliko veselje opazim, da glava ni pripadala ugorju ampak velikemu brancinu. Le ta se počasi pomika globlje v špranjo in odločim se streljati, čeprav sem pozabil odpeti eno gumo na dvojnem rolerju. Ocenim, koliko prostora je izza ribe in debelino ribe. Upam na najboljše, saj ne želim tvegati, da se riba odpravi v najgloblje kotičke ozke špranje, kamor ne bo mogoče streljati. Časa za dober strel je dovolj, pomerim za škrge in ustrelim. Upam na najboljše. Takoj po strelu začnem vleči vrvico in jasno je da je riba na ašti. Zategnem, čutim da je zadetek dober, puščica je cela in riziko se je izplačal. Izplavam ter zavežem vrvico na kamen, da se brancin slučajno ne zagozdi še globlje v luknjo.
V naslednjem potopu ugotovim, da je brancin precej debelejši kot višina luknje. Skušam ga pomakniti nazaj, v širši del, a razširi škrge in se zagozdi med dno in strop,
naprej ne gre, saj se luknja v desno stran še bolj zoža.

Odplavam nazaj do čolna ter vzamem rezervno puško in ga ponovno ustrelim saj ne želim tvegati da se ob vlečenju iz luknje strga iz puščice. Naredim še vsaj 15 potopov in skušam s čim manj vlečenja izvleči ribo. Na koncu že malo zgubim živce in kombinacija finese in vlečenja na moč pokažeta rezultat. Branko je v rokah. Ni slabo za prvih 30 minut prve ribičije letos. Kasneje naredimo še en preskok, vendar ne ujamemo več nič. Kljub temu sem več kot zadovoljen ! Pri Franciju ulov izmerimo oziroma stehtamo in vaga pokaže 3.8 kg in 70cm.

25/01/2020

0 Odzivi na "Marec 2017"

Pustite sporočilo

X
vrh