April 2017

brancin
4 kg
72 cm
0.5 m
KvarnerOtok Pag
Plitka šulja (do 10m)
TristanTristan RR 105

Kljub slabi vremenski napovedi se je vreme umirilo in po začetni burji se je pojavilo sonce, blag severozahodnik in minimalen val. Riba ne delala in po treh urah ribolova (ujel le tri porcijske orade) razmišljam o zaključku a si premislim in odidem še na bližnji otoček, ki vedno da nekaj ribe.

Začnem slabo, saj omenjenega brancina srečam že po 10 minutah in ga preplašim. Priplaval je v tandemu z manjšim, ki je plaval ob površju, veliki pa se je prikradel popolnoma po dnu, med kamenjem. Zagledam ga zadnji trenutek, a prepozno saj tudi on zagleda mene in zbeži.
Besen sam nase zaradi nepozornosti si v glavi vrtim zapravljeno priložnost. Odločim se, da pustim vso ostalo ribo in čisto počasi obkrožim otoček v upanju, da ga ponovno srečam. Ker je otok res majhen in precej oddaljen od ostalih otokov razmišljam, da brancin tako ali tako verjetno ni šel daleč ampak se je vrnil k otoku. Po 20 minutah se razmišljanje izkaže za pravilno (spustim nekaj orad, ki pridejo na strel, v upanju na večjo trofejo) in pred sabo, na meji vidljivosti, zagledam ogromen rep, ki se počasi oddalji čez mejo vidljivosti (ki je bila cca 10m). Srce mi začne razbijat saj vem, da novega popravnega izpita ne bo. Potegnem se še par metrov naprej in poiščem ugodno skrivališče, čisto ob obali in po 30 sekundah se prikažeta oba brancina, manjši bolj plašno, veliki pa samozavestno, čisto počasi. Približuje se s polžjo hitrostjo in me opazuje, kot bi on mene meril. Ciljam direktno v glavo in ga z razdalje 3 metrov natančno zadanem. Na mestu obstane in potone na dno, brez borbe.

Razveselim se kapitalnega ulova in se odločim, da zaključim lov, zadovoljen s končnim iztržkom dneva!

25/01/2020

0 responses on "April 2017"

Leave a Message

© H2O team. All rights reserved.
X