Marec 2016

gof
5.1 kg
5 m
otok IstZadarski arhipelag
Plitka čeka (do 15m)
BleutecBleutec Bastard 90

Glede na dobro vremensko napoved se odločim, da bom celodnevno ribičijo opravil v akvatoriju Ista in okolici. Po slabi uri vožnje prispem na pozicije in na mojo srečo riba kar dobro dela. Obdelam manjši otok in ujamem precej orad, zamudim pa solidnega brancina. Kljub vsemu sem zadovoljen z ulovom in skoraj se že odpravim domov, a vseeno vržem oko na bližnji otoček in se odpravim tja. Ocenim, da bom porabil cca 30 minut, da ga preplavam potem bo pa idealen čas za domov.

Pri sidranju zaradi neprevidnosti padem iz čolna in pri plezanju nazaj izgubim uro, kar ugotovim šele čez nekaj minut. Vmes se je čoln premaknil, tako da nimam niti natančne lokacije pa še pozidonija po dnu. Po navalu kletvic, nedostojnih tega spletnega portala, se odločim, da nadaljujem lov brez ure.

Ker je otok obrnjen na odprto morje konstantno ”valjajo” dolgi valovi, ki skoraj onemogočajo lov v plitvini. Zamenjam tehniko in se odločim za čakanje, takoj pod obalo, na globinah 5-6 metrov. Tehnika se izkaže za pravilno, saj hitro priletita dve oradi, ki pa se v zadnjem momentu oddaljita in pospešita, nekaj ju prestraši. Usmerim pogled v drugo stran in že na daleč opazim jato gofov kako se samozavestno približuje. ”To je to!” pomislim. Še malo počakam in takoj se pokaže, da jih je nekaj še bolj predrznih in odpravijo se direktno name. Ker lovim z 90 cm puško počakam, da se riba približa in obrne počez, nato ustrelim. Takoj vidim, da sem zadel točno v sredino, malo izza glave, puščica pa je skoraj v celoti (do shark-finov) prebila ribo. Hitro ga potegnem k sebi in v par minutah je boja konec. V vodi ga ocenim na 5 kg, kar kasneje potrdi tehtnica (5.010 kg), dolžina 75 cm.

Pri čolnu še pol ure namenim neuspešnemu iskanju ure. Tako pač je. Morje da in morje vzame!

25/01/2020

0 responses on "Marec 2016"

Leave a Message

X
top