H2O team potapljanje

April 2016

zobatec
5 kg
12 m
otok IstZadarski arhipelag
Plitka šulja (do 10m)
BleutecBleutec Raptor 110

Posadka Mičo, Izi in jaz se prejšnji vikend kljub slabi napovedi odpravimo na lovni vikend. Ko prečkamo Velebit in ocenimo vreme se odločimo, da ne gremo v Tribunj ampak na Ist.

Ker je bila ura že ena popoldan smo na brzino spustili gumenjaka in se preoblekli v obleke. Tako smo ta dan lovili »po poti« na otok Ist, kjer je naša letna baza. Vreme se je spreobrnilo v nevihto z dežjem. Riba ni delala, razen da je Mičota znova presenetila Tuna. Kar nekaj krat sem dobil jezikovo župo kolega, saj smo videli, da je južneje vreme neprimerljivo boljše.

V soboto smo štartali že zjutraj. Že na prvi poziciji Mičo opazi zobatce. Ampak riba kljub lepemu vremenu ni obetala. Popoldan je padla odločitev, da obiščeva nekaj znanih sik. Po drugem preskoku poizkusim na rtu otoka, kjer je mrgolelo drobne ribe. Nič. Šulja v robu je bila zaradi padajočega Juga še zmeraj nemogoča, saj je bila zelo slaba vidljivost zaradi pen.

Odločim se tiho plavati z tokom in delati čeke na polici, ki se je nahajala na dvanajstih metrih. Napravim nekaj neuspešnih in v daljavi že vidim sidran čoln. Nenadoma se nad polico pojavi znana modra silhueta, ki počasi izgine. Ni me videl. Na hitro se pripravim na potop in se ob robu stene spustim na polico. Počasi se vlečem do roba in opazujem v globino. Na naslednji polici, ki se je nahajala na približno petindvajsetih metrih vidim Zobatca. Desno še enega. Niso me opazili. Potegnem se še dodaten meter, da pogledam steno pod polico. V trenutku opazim, da pod menoj stoji še eden. Puško samo malo popravim in sprožim. Zadetek je bil siguren in brez problemov ga izvlečem.

Ta dan še poizkusima na drugih pozicijah, ki jih poleti redno videvamo vendar brez uspeha. Naloviva nekaj porcijskih rib in na Ist. V nedeljo se vreme znova spreobrne v močno burjo z deževjem in po lovu se odpravimo na celino.

25/01/2020

0 responses on "April 2016"

Leave a Message

X
top