H2O team potapljanje

Januar – februar 2016

škaram
5 kg
100 cm
6 m
J JadranOtok Žirje
Plitka čeka (do 15m)
TritonTriton 106

Po dveh dneh pihanja juga se je vreme za en dan umirilo in takoj sem iz Murterja štartal na pozicijo, kjer sem že večkrat videl večje ribe. Ob 9-ih zjutraj odrinem iz Betine in čez slabo uro sem že na poziciji. Naredim dva potopa za ogrevanje in spraznim zrak iz obleke. Po 15 minutah in opravljenih 4 -5 čekah, ležim na ca 7 m in ker spoznam, da mi riba očitno na to čeko ne bo prišla, odrinem na površino. Ko zajamem zrak, skoraj direktno pod mano opazim torpedo (tuna od ca 40 kg). Kamero sem že ugasnil, tako da žal dogodka nisem posnel. Po navalu adrenalina se umirim in nadaljujem z lovom.

Po 10-15 minutah odkar je priplavala tuna se potopim na 6-7 m s puško obrnjeno malo proti globini. V 5-ih sekundah priletijo eden za drugim trije škarami in takoj, ko sem na dnu prižgal kamero so že bili v kadru. To, da so bili trije, sem opazil šele zvečer na posnetku, ker sem bil med čeko osredotočen na prvega, ki je bil najbližje. Sam strel ni bil prav lep (v trebuh), ampak dovolj visoko, da se ni mogel kar tako sneti. Riba je zvlekla par metrov vrvice iz mulinela in takoj sem začel kontrirati, ker ne uporabljam monofila ampak klimax. Želel sem, da je čim prej na ašti, da ji klimax ne prereže trebuha. Po 2 minutah jo že držim za škrge in ji skrajšam muke.

Pol ure za tem ustrelim še enega škarama, nato pa še enega zgrešim in se usedem na čoln ter se odpeljem na Kaprije pozdravit prijatelja. Ob treh popoldan pa sem že nazaj v Betini.

25/01/2020

0 responses on "Januar - februar 2016"

Leave a Message

X
top