H2O team potapljanje

Marec 2013

škaram
3.2 kg
6 m
Šibeniški arhipelagŽirjanski kanal
Plitka čeka (do 15m)
DemkaDemka Vector 85

Težko pričakovane prvomajske praznike smo ponovno kot lani skupaj preživeli borci: Mičo, Fritz, Izi in jaz. Ta prvi del ekipe je dobro uigran in glede na eno plovilo smo funkcionirali odlično. Vse pohvale gredo tudi familijam, ki so nas vsak dan dolgo in nestrpno pričakovale. Letošnja izhodiščna lokacija je bil lep kraj Tribunj, ki se je resnično izkazal za dobrega. Planirali smo slabo vreme, ki ga lahko med otoki glede na zunanjo in notranjo stran odlično kompenziraš. Lokacij ogromno, ki so dosegljive v 30 minutah. Prvi dnevi so bili v znamenju JUGA, ki je dnevno popuščal. Tako smo lovili na notranjih straneh in nekaterih rtih. Poizkušali smo tudi zunanje strani vendar je val delal svoje. Glavna lovna tehnika je bila šulja in lov: Orade, Fratra,Šarga, Hobotnice… Orad je bilo res ogromno. Primerki pa z kakšno izjemo samo porcijski. Ta dan smo se premikali med Kakanom in Zmajanom. Razmetavali smo se po pozicijah in kapetan Mičo me je odvrgel pred rtom otoka: “Evo ti. To je dobra lokacija!”.

Jugo dela svoje. Val, pena in močni tok mi ne dovoljujejo šulje. Premakniti se moram vsaj tri metre od obale, da lahko vidnim dno kako se iz treh metrov spušča proti globini. Teren je odličen si pravim, ko gledam grote in z velikimi skalami močno razmetano dno. Sem že skoraj na rtu, ribe nikjer. Sprememba taktike ali nadaljevanje lova na notranjo stran otoka? Pričnem z čekami na šestih metrih in opazujem kaj se dogaja. Bolj ko se približujem rtu več je Črnik, Bukev in Modrakov in Ušat. Ko sem že skoraj na optimalni točki in brez videne ribe opazim lep razcep med dvema večjima skalama. Nadiham se in se potopim. Občutek slab saj se zunaj skoz boriš z tokom in valovi. Gledam levo, gledam desno. Samo drobna riba. Čas teče. Po minuti deset pa izza leve strani v razdalji treh metrov suvereno priplavata dva Škarama. Uf. Kaka riba! Prvič v živo. Katerega? Prvega, da bo ziher. Kljub mali puški (snajper-Demka VECTOR 85) natančen strel v hrbtenico. Malo se strese in že ga držim. Še zadnjič mu pokažem kako ima nož lepo konico in izpustim mu kri. Navdušenje je bilo veliko:”res lepi komad”, si rečem in lovim dalje. No. Čakam da me poberejo. Tudi ta dan smo kot ekipa nanizali lep ulov, kar je razvidno iz slike. Ko smo Škarama obesili na vago je ta pokazala 3,2 kg.

V naslednjih dneh smo lovili na zunanji strani Žirja, kjer so top lokacije. Tam je med drugim padel še malo manjši Škaram in Felun. Tudi Mičo je enega ustrelil. Fritzu se je strgal, škoda. Videli smo jih in očitno je to bil pravi čas glede na to, da se redno pojavljajo več ali manj v južnem delu. Največji car je bil domačin, ki mi je dejal: “jer ti je ovo s mora?”. Rolali smo se od smeha. Ja. Bilo je lepo in uspešno. Že načrtujemo nove podvige.

25/01/2020

0 Odzivi na "Marec 2013"

Pustite sporočilo

X
vrh