H2O team potapljanje

Junij 2015

lica
10 kg
1 cm
2.5 m
KvarnerOtok Pag
Plitka šulja (do 10m)
OmerOmer HF 100

Ura je 5:30, počasi se opremljam in odpravljam s peciklom na lov. V vodi najprej vidim nekaj malih ovčic, ušat, picev, fratrov in tu pa tam kaka orada. Odplavam nekaj metrov dalje od obale kjer se začne bolj raznolik teren. Šuljam za skalami in med pozidonijo pričakujem orado ali pica.

Ogromno je malih rib in med njimi tu in tam kakšna večja. Z malo preciznosti in strpnosti sem prepričan, da se bo dan končal z ribo na žaru.

Po parih potopih vse ribe zbežijo in nepremično lebdijo v pozidoniji, kar mi je dalo vedeti, da je v bližini predator. Nepremično lebdim nad 2.5 m globine in pričakujem brancine. Z leve strani (iz obale) vidim veliko senco. Na puški je napeta le ena guma 14mm, ker sem med kamni čakal orade cca 500g. Ni časa za napenjanje gume, po tiho in brez preloma se potopim, nato z ribo plavama en proti drugemu, ko se riba obrne z bokom proti meni, vidim da je lica. Vem, da morem priti zelo blizu, da jo ašta prebije, zato pospešim plavanje proti njej in streljam. Po 2s me začne riba vleči po morju, hitro popustim mulinel in v par sekundah mi odvije cca. 20m vrvice. Vidim, da si počasi odstranjuje ašto iz trebuha, odplavam do nje in ker je zelo aktivna, jo z ašto še enkrat prebijem. Zdaj jo lahko lepo kontroliram in počasi vlečem k sebi. Po 10-15min je Lica v mojih rokah. Pozabim na vse ostale prestrašene orade in zaključim lov po 45min.

Presrečen od ulova pozabim pecikl.

25/01/2020

0 Odzivi na "Junij 2015"

Pustite sporočilo

X
vrh