H2O team potapljanje

Julij 2007

pic
1.5 kg
35 cm
6 m
Zadarski arhipelag
Plitka čeka (do 15m)
Domača izgradnja

Po dobrem mesecu dni brez morja, je želja po potapljanju, lovu, soncu, svežih ribah,… narasla do take mere, da sva se s punco Tanjo odločila čez vikend skočit nekam na morje. V igri je bilo par lokacij. Ko sem izvedel, da je kolega Mirko že na Murterju, sva se dogovorila za skupen lov.

V petek po službi sem takoj odrinil, tako da sem se lahko zvečer še skopal, postavil šotor in se naspal za jutranji lov. Z Mirkom in Tanjo smo se ob 7. uri s čolnom odpravili proti otokom kjer smo planirali lov. Iz čolna skočim z napeto puško in kar naredim prvo čeko. Nič. Za sabo vidim vrženo ribiško mrežo. Odplavam naprej, ker pri mreži nima smisla lovit. Naredim naslednjo čeko. Okoli mene se zbirajo jate manjših rib, kar mi daje upanje, da bo prišlo kaj večjega. Po tej čeki vidim, da sem v odlični formi, ker brez problema ostanem pod vodo preko 2 min. Ob obali odplavam par metrov naprej in vidim kanal v obliki črke U, po katerem bi lahko neopažen priplaval do mesta, kjer bi naredil čeko. Dobro se nadiham skrit za skalami. V čisti bonaci se neslišno potopim in se po kanalu odvlečem 15m od obale. Tam se kanal razdeli v 2 smeri. Kaj storiti? Na levi strani dosti rib na desni pa boljši zaklon. Odločim se, da bom nepremično obležal na tem mestu z dobrim zaklonom. Iz zaklona nisem videl kaj se pred mano dogaja oziroma če sploh kaj prihaja. Tako ležim in čakam če se bo kaj dvignilo preko manjše stene, ki se je nahajala pred mano. Po približno 1min 30s zagledam veliko repno plavut, ki zaplava za skalo. V mislih si rečem »Mater kaka orada!!!« Puško dvignem, tako da merim na vrh kamna kjer pričakujem, da se bo orada dvignila. Čez čas izza kamna priplava nekaj velikega, po zobeh vidim da je pic, jaz pa merim direktno v njega. Ko me opazi začne plavat proti meni. Ko se dovolj približa sprožim. Presenečen pic nepremično obstoji na puščici. Ob strelu ni niti trznil. Po 2min 05s izplavam ves vesel in ponosen na tak ulov. Takšnega pica do takrat še nisem videl.

Ta dan sva z Mirkom imela dober ulov. Jaz sem ulovil še eno 1,1kg težko orado in več manjših. Mirko pa je ulovil 1,5kg brancina in dosti porcijskih orad. Zvečer smo pojedli brancina, naslednji dan pa sem pica z oradami pripravil kolegom.

21/09/2020

0 responses on "Julij 2007"

Leave a Message

X
top