H2O team potapljanje

Januar 2021

brancin
3.4 kg
2 m
Kanarski otokiLanzaroteOstalo
Plitka čeka (do 15m)
Subcraft

Bila je nedelja. Vreme je bilo slabo, tako da sem se odločil, da za kratek čas skočim v morje in pogledam v kakšnem stanju je puška. Namreč, nazadnje ko sem lovil, me je velik val med napenjanjem puške vrgel direktno na skalo s puško pred sabo, tako da sem s celo tezo pritisnil na asto, ki se je za trenutek zvila v lok. Tisti dan sem zgrešil vse, kar sem ciljal in bil sem prepričan, da je asta ostala zvita. Doma sem jo še enkrat pregledal in delovala je ravna, zato sem se odločil, da izkoristim slab dan in grem še enkrat poizkusiti, kako puška nese.

Morje je bilo relativno mirno, zato sem se odločil, da grem loviti v velik zaliv, kjer je vedno dosti cipljev, kar je za test puške idealno okolje. Po pričakovanju so takoj ob prihodu v vodo priplavali ciplji.

Nameril sem in zadel prvega direktno v sredino. V redu, puška izgleda dobro. Očitno so bili zadnjič problem valovi… Dobre volje sem si rekel, da glede na to, da sem že v morju in da puška dela tako kot mora, lahko odplavam še do konca zaliva in mogoče priplava mimo kakšen brancin. Ob koncu zaliva me je čakalo presenečenje. Voda je bila čisto motna. Dež je namreč za naplavil blato v morje. Vidljivost je postala tako slaba, da nisem videl konca puške. Razočaran sem se odločil, da odplavam na rt, kjer sem predvideval, da bo morje bolj čisto in vidljivost boljša. Pred rtom se je voda deloma zbistrila, zato sem naredil prvo čeko. Malo sem potolkel s puško po dnu in kakih 20 sekund za tem sta priplavali dve skuši podobni ribi.

Ustrelil sem proti prvi in ponovno zadel. Super, sem si mislil, danes streljam kot John Wayne. Bo treba še malo naprej vsaj okoli rta. Odplaval sem kakšnih 10 metrov naprej in se nadihal. Naredil sem novo plitko čeko na koncu rta in se skril za kamen. Še dobro se nisem ulegel, pogledal predse in videl, da proti meni plava velik brancin, ob njem pa še večja strelka. Obe ribi sta prišli na strel. Strelka me je prva videla in se obrnila vstran. Lahko bi streljal nanjo, ampak mi je bolj dišal brancin. Brancin je še malo plaval proti meni in me zagledal, se obrnil z bokom proti meni in situacija za strel je bila idealna. Ustrelil sem in zadel sem ga direktno v hrbtenico pri glavi. Dobro sem pogledal in zagrabila me je panika. Puščica ga ni prebila, iz njega je gledal samo kakšen centimeter ašte, kar pomeni, da se zatič harpune še ni odprl. Hitro sem se pognal izza skale in zagrabil ašto in brancina. Na srečo je bil zadetek za brancina usoden, ker mu je prebil hrbtenico in je tako zgolj trzal… Po slabi uri sem zelo zadovoljno zaključil z lovom.

07/04/2021

0 responses on "Januar 2021"

Leave a Message

X
top