Februar 2021

jadranski ligenj
1.6 kg
8 m
slovenska obala
Plitka šulja (do 10m)
Salvimar

Med »zaprtjem države« smo z družino skočili na Slovensko obalo. Poizkusil sem tudi kratek lov po luknjah ter nekaj ček. Med premikanjem sem ob manjši skali na globini približno 10 metrov opazil 2 lignja, ki sta se dokaj mirno držala ob dnu. Eden izmed njiju je bil ogromen. Ker ni bilo skoraj nobenega zaklona, sem se umirjeno potopil indirektno nad lignja, ki pa sta odskočila, zaradi kratke puške sem večjega zgrešil, na kar sta pobegnila. 

Lov sem nadaljeval in ob vračanju sem sklenil pogledati še okrog istega mesta, ker sem bil pred tem. Približno 5 metrov vstran sem ob dnu ponovno zagledal večjega lignja. Počakal sem ob skali in streljal. Ligenj je podivjal, dvignil pesek in počrnil morje, malce sem popustil mulinel, da se ne bi strgal. Ko sem se čez nekaj trenutkov potopil, da ga zgrabim, sem ugotovil, da gre za orjaka, mnogo daljšega od moje podlakti, dolgega skoraj kot moja roka.

Na obali sem ga še stehtal ter se poveselil. Morda je šlo za istega lignja, vendar bi rekel, da je bil zgrešen ligenj še večji.

07/04/2021

0 responses on "Februar 2021"

Leave a Message

X
top