Februar – marec 2010

brancin
1.55 kg
2 m
KvarnerOtok Pag
Plitka čeka (do 15m)
Acid 110Bleutec

Že nekaj časa sem delal plane o pričetku letošnje lovske sezone. Moja želja je bila pri lovu po luknjah naleteti na kako lepo škarpino ali orado. V petek zvečer je prijatelj vprašal domačine če izdajo kakšno lokacijo, kjer bi lahko v tem letnem času v luknjah nalovili belo ribo. V soboto zjutraj smo se s čolnom odpravili na pozicijo, ki jo je hvalil domačin. Že po 15 minutah lova sem videl, da je ta lokacija vse prej kot dobra za lov po luknjah. Ker ni bilo ribe sem se ob obali z rokami hitro vlekel do čolna. Med hitrim vlečenjem po plitvini je proti meni zaplaval zelo velik brancin.

Takoj sem izdihnil in nepremično obležal v plitvini. Brancin se mi je pogumno približal na čisti strel. Problem pa je bil, ker sem lovil s kratko puško za luknje in trizobom, ki je bila prešibka za strel na še tako kratko razdaljo. Od takrat naprej sem razmišljal še samo o brancinih.

Ko sem priplaval do čolna sem se oborožil s pravkar nabavljenim ACID-om 110. Ko sem se od čolna oddaljil 200 m je prišla policija kontrolirat prijatelje na čolnu. Ker sem pričakoval, da bodo oprezali za lovci, jaz pa sem se šunjal brez boje, sem se potuhnil med skale. Čez 5 minut je policija že pregledovala obalo z daljnogledi, jaz pa sem jih opazoval skrit za skalami. Po 15 minutah iskanja je policija obupala, jaz pa sem nadaljeval z lovom. Premaknil sem se 50 metrov in pred sabo sem tik ob obali zagledal obetavno skrivališče. Poiskal sem primeren kamen, ga vrgel predse in se hitro potopil v skrivališče. Tako skrit sem začel premišljevat o Furmanovih nasvetih kam v takem primeru meriti s puško. Odločil sem se, da bom meril pod kotom 45° na obalo, saj bom tako lahko najlažje odreagiral na smer prihajanja ribe. Med mojim razmišljanjem sem opazil velikega brancina, ki je pogumno dirjal proti meni. Mirno sem premaknil puško vzporedno z obalo in ko sem nameril v brancina je bil že na 100% strelu. Ker je brancin še vedno plaval zelo odločno proti meni sem čakal, da vidim kako blizu bo prišel. Puščici se je približal na manj kot 20 cm in takrat sem sprožil. Zadel sem ga skozi odprta usta na raženj in se zelo razveselil svojega prvega strela z novo puško. Kmalu sem zaključil z lovom in tako smo se odpravili do apartmajev, kjer je bilo potrebno poskrbeti samo za dober ogenj.

25/01/2020

0 responses on "Februar - marec 2010"

Leave a Message

X
top