H2O team potapljanje

Januar 2010

Žiga Hodnik
kirnja
12.3 kg
19 m
J JadranMljet
Lov po luknjah
BleutecBleutec RAPTOR 80 reverse

Četrti dan intenzivnega decemberskega lova na Mlijetu s kolegom že precej utrujena, na prvem preskoku naloviva najprej 6kg rib, nato pa pod ogromnim kamnom, ki počasi pada iz 17m na 21m vstrelim lepo kirnjo, ki pa žal zategne globoko pod kamen. Po uri in pol mučenja in dolgih potopov na 19m do 20m počasi pada mrak zato se odločiva da puško zaveževa okoli sosednjega kamna in nadaljujeva naslednji dan.

Zjutraj naju preseneti jugo v jačanju, valovi na odprtem že 2-3m in midva počasi jahava valove proti lokaciji. Glede na stanje morja in konfiguracijo obale sidranje odpade. Glede na to, da je kolega lovec, ki lovi do 35m, meni pa je 20m meja normalnega lova se dogovoriva, da ga jaz spremljam na gumenjaku on pa opravi kar je potrebno.

Po eni uri valjanja po valovih in dveh dodatnih strelih mu uspe. Jaz sem med tem na vsakih 5 minut metal vodo iz gumenjaka in podajal opremo…še ena puška, puščica brez zalusti in vse kar spada k lovu kirnje. Morje med tem čisto znori, valovi so že skoraj dvakratni od tistih zjutraj, šestmeterski gumenjak pa je kot kos stiropora v popoldanskem maestralu. Počasi se na meji glisiranja prebijava proti zavetju in ugotavljava kdo je bolj zmatran, on od valjanja po valovih ali jaz od premetavanja po gumenjaku. Če pomislim, da sem miljo stran januarja začel letošnjo sezono s prvim strelom in 3kg brancinom je zaključek sezone še toliko slajši.

25/01/2020

0 Odzivi na "Januar 2010"

Pustite sporočilo

X
vrh