H2O team potapljanje

April 2010

Gregor Marksl
brancin
7.5 kg
91 cm
6 m
Istra
V padu
TrygonsTrygons DMF 90

Minule dni sem kot vsako leto ob tem času preživel z družino na jugu Istre. Ob prihodu v soboto sem bil kar malo razočaran nad vremenom saj je začel intenzivno pihati jugo in pričelo je deževati. Drugo jutro stajanje ob 5.30 in v vodo. Morje rahlo vzvalovano in rahel jugo. Vidljivost na žalost slaba, tudi ribe nikjer. Z motivacijo prvega letošnjega potopa se trudim nekaj ur in pokončam Ugorja, Škarpoča in porcijskega Pica. Glede na to, da se je vreme poboljšalo in je že sijalo sonce se nadejam izboljšanja tudi pod vodo v naslednjih dneh.

Toda naslednji dan se stanje ni drastično izboljšalo. Riba ni delala kot bi morala. Pregledoval sem znane lokacije in poizkušal videti Zobatce, ki pa jih ni bilo. Delno so prihajali Šargi in kakšna shirana Orada vendar vsega na varnostno razdaljo, ki ni omogočala strela. Tisti dan sem se kljub temu zadovoljil z lepim številom sip, ki so dale izdatno črno rižoto in še za domov je nekaj ostalo.

Zadnji dan pred odhodom sem se prav tako zelo zgodaj odpravil v vodo. Še zmeraj kalno morje in nič rib. Poizkušam na različne načine toda nič. Motivacija pade na nulo. Hitro se sprijaznim z situacijo in se predam. Plavam 200 m v smeri obale z močnim tokom proti zalivu. Globina 5-6m, delno pozidonia delno peščeno dno. Mislim na to kako bom spakiral, ko naenkrat zagledam temno liso kako se mi čelno ribližuje po dnu. Ne premišljujem. Zajamem zrak in se potopim. Vidim, da je riba velika in na moje približevanje ne reagira. Odločim se za direkni napad. Namerim in jo pribijem v glavo od zgoraj navzdol. Riba sploh ne podivja, dober strel. Splavam na površje in jo počasi povlečem k sebi. Takoj jo zgrabim za škrge in preverim kako je bila zadeta. Brez problema, zakrilce je bilo lepo odprto in riba se ne bi snela tudi ob drugačnem reagiranju. Sedaj me prevzame. Kakšen Brancin! Nič več ne premišljujem. Držim ga z polno močjo in odkurblam na polno k obali. Ura je bila 7.00. Vse pustim na pomolu in z ribo na ašti ter puško odhitim do hišice. Naredim uzbuno ter prvo slikanje. Ko se je navdušenje poleglo se odločim, da še poizkusim na isti lokaciji. Teren sem pregledoval še kakšno uro vendar rib nisem videl.

25/01/2020

0 Odzivi na "April 2010"

Pustite sporočilo

X
vrh