H2O team potapljanje

Februar 2022

Vladimir Korošec
brancin
2.7 kg
4 m
Zadarski arhipelag
Plitka šulja (do 10m)
Salvimar

V petek popoldan po službi, sem hitro odpeketal proti domu, da bi se čim prej odpravil na ribolovni izlet, do prijatelja Valentina, ki se ukvarja s spearfishing avanturami, v Biogradu. Ker sem prišel domov rahlo utrujen, sem hitro vse spakiral v avto, nato pa sem se odločil, da si še pred potjo, malo oddahnem. Padel sem v globok spanec in posledično tudi zamudil z odhodom. Zbudil sem se ob treh ponoči in kar hitro dojel, da sem zaradi tega, prikrajšan za sobotni jutranji lov. Ni mi dalo miru, na hitro sem nekaj pojedel, si skuhal kavo in že sem bil na poti, proti Hrvaški.

Seveda, je pot do tja trajala in trajala, a ob 9.00 sem prispel in se parkiral v Pakoštanih, kjer sem bil nastanjen. Tam me je že čakal Valentin, ki mi je razložil plan za soboto. V roku pol ure, sva že bila na njegovem čolnu, pripravljena da odrineva na pozicije. Po slabi uri sva bila na prvi poziciji.

Takoj, ko sem zapustil čoln, sem opazil življenje v vodi, kako igrivo so okoli mene plavale manjše in večje ribe – vrsta: bukvice, pri dnu pa je bilo mogoče opaziti tudi salpe in tu pa tam kakšnega pica. Postalo mi je jasno, da sem rahlo utrujen in da nisem sposoben za kakšne ekstremne potope in čeke. Odločil sem se za tehniko lova na plitko šuljo, ki sem je že dobro vajen. Tiho in mirno sem plaval okoli otočka, čisto pri robu in iskal zavetje v senci otoka. Pazil sem, da sem bil čim manj opazen in po nekaj minutah sem videl, polno malih ribic (fratare in črnike), kar mi je dalo znak, da se nekaj dogaja. Kar naenkrat, se je pred mano pojavila večja riba, ki pa je nisem uspel v celoti videti in že je izginila. Komaj takrat sem se zavedal, da je bil brancin. Na rahlo sem vdihnil in se potopil za skalo, pri čemer sem za trenutek ponovno opazil obris brancina in postalo mi je jasno, da je zelo velik. Takrat je zaznal, da v vodi ni sam in se mi je začel približevati z dvignjenimi hrbtnimi plavutmi. Na rahlo sem potisnil puško predse in se močneje prijel pod skalo, da bom čim bolj pri miru. Brancin me je opazil in poskusil pobegniti a jaz sem popolnoma iztegnil roko, pomiril in sprožil. Brancin se je samo na rahlo zatresel in padel na dno, jaz pa sem z velikim veseljem odplaval na površino. Na površju sem se malo nadihal, se potopil do ribe in jo s ponosom prinesel na površino, kjer sem zavriskal od veselja. Lov sem nadaljeval z nasmehom na obrazu! 🙂

19/10/2022

0 Odzivi na "Februar 2022"

Pustite sporočilo

X
vrh