H2O team potapljanje

Februar 2018

škaram
2.2 kg
12 m
J Jadran
Plitka čeka (do 15m)
Giman

S prijatelji smo se v aprilu odpravili nekaj dni loviti na Mljet. Prvi dan smo lovili na severni strani otoka v bližini našega apartmaja in se lepo nalovili predvsem lepih šargov in orad.

Drugi dan smo se v iskanju zavetja pred burjo odpravili na južno stran otoka. Riba ni delala kot na severu, zadrževala pa se je tudi globlje, zato sem se odločil, da poskusim srečo bolj v globini v želji po kakšnem plenilcu. Osredotočil sem se predvsem na zunanje strani številnih manjših otočkov. Drobiža je bilo na pretek, tako da je bilo samo vprašanje kje in kdaj se bo kaj prikazalo iz globine. Ni bilo treba dolgo čakati. Zaronil sem v kanal med dvema skalama in prišuljal do globine 6 -7m. Pred mano je v plavem lebdela jata kakih 20 škaramov, največji med njimi so bili dolgi tudi preko 1m. Žal ni bilo nobenega zaklona, da bi se jim lahko še bolj približal, tako da sem se počasi odlepil od dna in se jim poskušal približati na domet moje puške, a so me prej opazili in odplavali mirno dalje v globino.

Nadaljeval sem z lovom poln upanja, z zavedanjem, da so lepe ribe v bližini. Šuljal sem v globino in kjer je bil lep zaklon naredil nekaj ček na globinah med 10 in 13m. Na eni od teh sem našel lepo poličko, se stisnil ob dno in počakal. Čez 20 sekund sem s svoje leve strani videl, da se mi približuje jata velikih senc. Počakal sem, da so se mi približali in ziheraško nameril v najbližjo ribo. Zadel sem jo lepo, točno v sredino trupa za škrgami in ji prelomil hrbtenico, tako da prave borbe sploh ni bilo. Potegnil sem jo k sebi in odplaval na površje k prijatelju, ki me je čakal. Za ta preskok sem zaključil z lovom kajti 80cm dolga in krepko čez 2kg težka gmota mesa, ki je plavalo za mano pripeta na portapesciju ni omogočalo sproščenega gibanja.

Zvečer smo iz polovice ribe naredili lepe kotlete in jih spekli na žaru…odlična večerja ob spremljavi dobre kapljice in prijetne družbe. Druga polovica pa bo kmalu doživela isto usodo.

22/09/2020

0 responses on "Februar 2018"

Leave a Message

X
top