H2O team potapljanje

Januar 2018

Kristian Saksida
brancin
2.4 kg
1 m
Elafitsko otočjeOstalo
Plitka šulja (do 10m)
GimanGiman Dentex 100

S prijatelji smo se v drugi polovici aprila odpravili na nekaj dnevni ribolovni izlet na Mljet. Po dveh dneh solidnega lova na otoku smo se odločili, da srečo poskusimo tudi bliže celini se odpravili preko na Elafitsko otočje. Jutranja preskoka sem izkoristil za lov na zunanji strani otokov, kjer je teren bolj strm in se hitro spusti v globino, v upanju da se mimo “pripelje” kaj velikega, a žal brez večjega uspeha.

Po opoldanski malici sem se s polnim želodcem raje pridružil ostalim članom pri šulji na notranji strani otočkov, obrnjeni proti celini. Prijatelju sem rekel naj me pusti na začetku ožine med dvema otočkoma in naj mi čoln sidra v naslednjem zalivu, kjer ga bom kasneje pobral. Takoj ko sem skočil v vodo, sem dobil občutek da teren veliko obeta. Ogromno je bilo drobiža, poleg tega pa sem imel možnosti skrivanja v senci in za večjimi kamni, ki so bili razmetani vsepovsod.

Po manj kot dveh minutah od začetka preskoka, so po mojem “vabljenju” s tolčenjem kopita puške ob kamen, v moji smeri priplavali trije solidni brancini. Počakal sem da so se dovolj približali, nameril in že imel na portapesciju lepega brancina (0,75kg). Počasi sem nadaljeval pot, nakar sem zaslišal glasen pok. Pogledal sem puško in na mojo veliko žalost ugotovil da je popustila ogiva, ki smo jo ravno zjutraj za “prvo silo” porihtali. Jezen sam nase, ker nismo ogive poštimali kot je treba, sem se odločil da ne bom zavrgel tako lepega terena in lov nadaljeval z enim samim 16mm cirkularjem. Vztrajnost se je kmalu poplačala. Ponovno sem našel lep zakoln v senci in za večjim kamnom, nekaj sekund klical in se nato stisnil ob dno. V manj kot minuti se je izza kamna pokazala velika glava. Bal sem se sprožiti na raženj, ker nisem vedel kako se bo puška obnesla z eno samo elastiko, zato sem počakal, da se je riba začela obračati in v istem trenutku sprožil. Ašta je kljub eni sami lastiki, pri strelu na cca. 2m razdalje ribo brez težav prebila. Videl sem, da je bil zadetek malo visok in hitro odplaval k zadeti mrcini ter jo stisnil ob dno in ji takoj skrajšal muke. Šele takrat sem videl, da je brancin res solidne velikosti (vaga je kasneje pokazala 2,4kg). Tudi njega sem pospravil na portapesci in počasi nadaljeval pot proti čolnu ter se poln zadovoljstva odpravil pobrat še ostale člane, s katerimi smo si zvečer ob dobri večerjici in kozarčku belega pripovedovali raznorazne ribarske priče.

25/01/2020

0 Odzivi na "Januar 2018"

Pustite sporočilo

X
vrh