Marec 2018

lica
12 kg
9 m
J Jadran
Plitka šulja (do 10m)
Carbonia

Po pol leta suše(nič v vodi) in novi puški, ki sem jo naročil čez zimo se prvi dan odpravim na bližnji otoček blizu Murterja, da vidim kako mi sede puška. Drugi dan se takoj odpravim na Žirje da oddelam 3 sike kjer se pričakuje velika riba. Prva sika ne da nobene ribe in že pičim na drugo. Na drugi v tretjem potopu na 8,9m prileti lica iz moje leve strani, puško malo obrnem levo in že je na laksu. Zadeta po sredini in hitro odvije cca. 20m vrvice nato pa ji dam kontro in cez cca. 3min. jo že držim za škrge. Tehtnice nimam ampak po oceni bi rekel okoli 12kg.

Drugi dan se odločim da grem lovit spet na Žirje ampak na otoke. Ciljana riba so barakude in če se najde kak zobatec. Ko na nekem mestu zgrešim barakudo ponovno napnem puško in se odločim, da bom naredil še eno čeko na istem mestu kjer je ogromno sitne ribe. Ravno ko se dobro uležem in namestim na tla je že v kadru nova lica. Tokrat zadetek točen in ji prebije hrbtenico in riba se samo še uleže na tla brez borbe. Teža na oko bi rekel cca. 9kg

Tretji dan nova pozicija in spet lica ampak mi je prišla iz hrbta in sem streljal, ko je bila v odhajanju. Moral sem še popravljat smer ciljanja, tako da sem jo zgrešil. Sicer je bila manjša okoli 6kg. Takoj ko sem jo zgrešil je takoj priletela do mene na oddaljenost 1 meter in gledala kaj se dogaja. Predzadnji dan sem videl še eno, ki pa je prišla skoraj na površino do mene. Zaradi močnega toka sem moral na površini plavutkati, kar jo je preplašilo tako da ni prišla na strel.

22/09/2020

0 responses on "Marec 2018"

Leave a Message

X
top