H2O team potapljanje

April 2015

brancin
2.85 kg
0.5 m
Istra
Plitka šulja (do 10m)
BleutecBleutec Acid 105

Sobota, lep dan, morje rahlo valovito, plitvina. Šuljam na terenu, kjer se je težko skrivati za skale, ker se morje zlagoma dviga proti nuli. Premikam se zelo počasi, brez plavanja, skrivam se v kotanje in čakam. Suunto kaže temperaturo 11°C in si mislim, da bi lahko šel malo pogledati na pozicije za brancine. Kmalu priplava brancin cca. 0.8 kg, potopim se in brancin zaplava okoli mene. Ko se mi zdi, da je v najbližji točki od mene, BUM in je moj. Bravo, dober začetek, čast lovca je rešena in kosilo za dva tudi. Malo naprej pride večji cipelj, ki bo dober za obiske, tudi ta je moj. Pride še naslednji cipelj in tudi ta pristane na porta pešu. V luknji vidim lovko hobotnice in se vprašam ali je sploh živa. Hobotnica me opazi in začne se premikati. Poiščem ji glavo, snamem eno gumo, drugo prestavim na prvi kaveljček in BUM v glavo. Brez težav jo spravim iz luknje.

Zadovoljen lovim naprej in opazim večjo glavo brancina, ki gre direktno in počasi na mene. Puško naslonim na skalo, mirno čakam, da pride bliže in se malo obrne, da bo večja tarča. Zares pride, se malo obrne in BUM. Počasi odvija mulinel in ga pustim naj gre. Če je slučajno slabo zadet, naj se utrudi. Pustim puško in grem za vrvico. Zagledam ga in se prestrašim. Zadet je v spodnji del trebuha in če podivja se bo strgal. Razmišljam, kako ga naj primem, da se mi ne strga. Nekako se skrije v luknjo in ko ga zgrabim za škrge je moj, veselica!

Navijem vrvico, puške ne napenjam več, rib je več kot dovolj in tudi zebe me že. Peš se odpravim do avtomobila in čakajoče žene. Brancin je imel 2,85 kg, celoten očiščen ulov pa cca. 6,5kg. Naslednji dan smo ga s prijatelji z užitkom pojedli.

25/01/2020

0 responses on "April 2015"

Leave a Message

X
top