H2O team potapljanje

Home redesign H2O team forum POTAPLJANJE NA VDIH – APNEA apnea tekmovanja SP v globinskih disciplinah 2007

SP v globinskih disciplinah 2007

Prikaz 21 prispevka (od skupno 119)
  • Avtor
    Prispevki

Jure Daić
    Admin

Sedaj je minilo 24 ur odkar sem prispel v Sharm, pocutim pa se ze cisto udomaceno. Tu se vedno nekaj dogaja in dan imam polno zapolnjen. Vse je super, probleme imamo samo z vremenom, ki se je poslabsalo in nam otežuje treninge.

Včeraj sem šel spat malo po pol noči, danes pa že pred 7 uro auf. Najprej sem naredil dihalne vaje, pojedel zajterk, pocakal da se hrana poleze in sel na prvi trening. Voda je bila enkratna, super vidljivost, dosti rib, koralni grebeni,…. skratka paša za oči, probleme je povzročal močan tok. Po par negativnih potopih in adaptaciji je sledil prvi globji potop. S plavutmi sem šel na 51m na površino prišel z ogromno rezerve. Sledil je dolg počitek in priprave za CNF. Med tem se je zelo ojačal veter in dvignilo morje. Zaradi slabih pogojev sem se slabo pripravil in potop zaključil na 41m. Pot na površino enostavna, sem pa bil nezadovoljen, da nisem šel globje. Odločil sem se za pavzo in sem se vlegel v posteljo za eno uro. Večina tekmovalcev danes sploh ni trenirala, ker se jim ni dalo v valove. Po počitku sem se ponovno zagrel, adaptiral na globine in šel na tekmovalno vrv, kjer so mi globino nastavili na 50m. Brez plavuti sem se brez problemov spustil do uteži in protokol opravil v par sekundah. Tudi med tem potopom sem imel obupne priprave. V zadnjih 2h minutah so me valovi parkrat zalili preko glav in med pakiranjem mi je vodo metalo v obraz,…. Za prvi dan sem zelo zadovoljen z rezultati, jutri pa planiram 10m globje s plavutmi, pa 5 brez plavuti.

Jutri začnejo uradni treningi in vsak ki bo doživel SWB bo diskvalificiran iz tekmovanja, kar se mi zdi glupo. Do sedaj je imel hujši BO Carlos Costo, ki je baje imel uteži spuščene na 120m, je pa en Japonček fasal že 3 BO-je, teknika NIČ-NI-NIČ-NI,….. :D :D :D

Na treningu je okoli Stiga in Heninga plavala velika mečarica, en tekovalec, pa je povedal da je na globini do njega priplavalo nekaj zelo velikega, ne ve pa kaj, ker je bil brez maske. Upam, da se kaj takega ne zgodi meni.

Popoldan sma šla s Tanjo malo freedivat po koralnih grebenih in se nisma mogla nagledat prečudovitega podmorskega sveta. Tolko raznih vrst rib še nisem videl niti v akvariju. Večinoma se mi zdijo neužitne. Vmes sta do naju priplavala 2 gofa ravno prave velikosti za nahranit večji krog kolegov. Če bi bil na Hrvaškem bi……

Še par besed o poligonih za treninge. Vse je res super pripravljeno, poskrbljeno za varnost in na visokem nivoju. Safetyji kar sami pridejo do tekmovalcev, ponudijo pomoč, neglede kaj rečeš te imajo na očeh. Zanimiva je predvsem vidljivost. Ko se potopiš na 25m se zelo lepo vidijo uteži, ki so na 55m in več, ko pa se obrneš navzgor pa vidiš ostale potapljače, vrvi,…. to se mi zdi nekaj najlepšega.

Spodaj pripenjam še eno sliko, slikano iz naših aparmajev, ki so super opremljeni. Problem so extra nadležni komarji, ki jih je ogromno. Na sliki se v ozadju vidijo boje na katere so privezane vrvi za trening in 2 counter weigt sistema.

Več info sledi jutri. Upam da bom lahko poročal o novih osebnih rekordih.

LP Jure

P.S. Kompan, glede policije si kar blizu. 😉

Sliši se zelo zanimivo. Mi je kar malo žal da se nisem tudi jaz odpravil dol :). Čestitke za osebnega, juti pa upam da boste imeli lepo vreme. Dajmo naši :wave:

pehtran
    Član

hej, kako je tole fajn brati!

čestitam predvsem za CNF!

obveščaj nas!

miha

Jure Daić
    Admin

Danes se je vreme samo še poslabšalo. Skoraj nihče ne trenira, tisti ki gredo v vodo pa delajo na tehniki in ne dosegajo velikih globin. Morski tok je premočen za normalni trening, valovi pa še večji kot včeraj. Če bi imeli lepše vreme bi bilo vse odlično.

Danes sem zaključil s prvim treningom, kjer sem postavil nov osebni rekordom. S plavutmi sem šel na 60.6m, čas potopa 2min 6s, obrat po 1min 4s. Protokol na površini v 2h sekundah. Imel sem še ogromno rezerve, me je pa v zadnjih metrih pošteno zakislilo v nogah. Na globini 60m sem brez najmanjših problemov izanečavl. Sicer čutim da sem v pljučih zelo stisnjen, še gumjast pas za uteži mi je padel na pljuča, izenačujem pa brez težav. Zaradi močnega toka pa sem moral preplavat še kakšnih 10 m v horizontalni smeri. Zadnje metre sem plaval že čisto poševno. Tok je tako močan, da je vrv ob kateri se poitapljamo na zgornjih metrih poševna.

Sedaj grem malo počivat potem pa še en trening CNF. Nišem še odločen ali bom čakal da valovi ponehajo (če sploh) ali bi šel v vodo čez kakšno uro. Pravijo da bomo sedaj imeli vse dni takšno vreme, če bo sreča se bo vmes umirilo za kak dan.

Smo pa tukaj vsi zelo lačni. Po kosilu v glavnem počivam in komaj zdiržim do večerje. Enako je z ostalimi tekmovalci. Hrana je odlična v neomejenih količinah in zelo puestra ponudba. Ponavadi jem testenino pa kakšno belo ribo, ki jo odlično pripravijo. Solat in vsega pa kolikor hočeš, vmes se najdejo totalno nagravžne. 😳

Pripenjam še par slik.

LP Jure

Bravo Daić. Škoda za slabo vreme, upam da bo kljub temu šlo CNF tak kot treba. Kako pa gre kaj Lukeju?

Jure Daić
    Admin

Luka je zaradi bolezni brez treninga. Pravi da bo danes poizkusil. Par tekmovalcev zaradi zdravstvenih težav sploh ne gtrenira.

Hrvati mislijo naskakovat državni rekord CW -75m. Veljano Zanki je v odlični formi, zaradi zdravstvenih težav pa slabše trenira, Tomislav Sviličič pa je predvčerajšnjem brez težav naredil 65m.

Skoraj sem pozabil povedat kak je tu toplo. Cez dan se zadrzujemo v senci, ker je preko 30 °C, zvečer pa pade do 26°C. 8)

LP jure

Mitch
    Član

Jure svaka čast za doseženo. spet se pa pojavlja vprašanje kaj bi bilo če bi….:) Sicer pa saj vsi vemo, šlo bi še globje 😆 Drugače pa samo po pameti,jemlji to predvsem kot izkušnjo in nagrado za dosedanjo delo ter seveda za tvojo MOTIVACIJO, da nebo pol problema pri dinamiki v Beogradu:)

Glede na vreme v katerem smo vse že trenirali na Hrvaškem pa verjamem, da imaš ti največjo prednost. Tisti, ki so navajeni na Blue hole pa bi lahko imeli zaradi tega kr nekaj problemov.

Navijamo!!!!

Mitja

Anonimnež
    Gost

Jure čestitam za 60+. Kapo dol. Plaval si pa kot raketa. Pazi, da se ne skuriš pred tekmo.

Zanki je šel 50m pri svojih 17 letih. Za dečkota bomo še slišali.

Slikce so pa huuude. Malo vam zavidam vse skupaj.

LP Aleš

Jure Daić
    Admin

Ravnokar mi je med pisanjem daljšega posta zaštekal računalnik, ker se mi ne da še enkrat vsega pisat, bom samo na hitro.

Popoldan nov OR -55m CNF, čas potopa 2min 13s. Še vedno imam rezerve, me pa je že pošteno zakislilo. Popoldan so bili idelani pogoji za trening.

Guillaume Nery je naredil čistih -103m, pred njim sem videl še enega na O2 deko postanku. Nasploh je skrivnost koliko delajo najboljši.

Danes sem si malo ogledal mesto, nič posebnega, klasični masovni turizem.

Jutri imamo sestanek pred tekmo, otvoritveno slovestnost in napovedi ženske CWT. Prav zanimivo bo videt katera bo napovedala največ. Takoj ko zvem vas obvestim.

Od jutri bom verjetno treniral samo še enkrat dnevno. Imam pa super občutek. Počutim se fizično močno, izenačevanje brez proiblema, pred vsakim potopom sem 100% prepričan da mi bo uspelo.

Sedaj gremo gledat film kako se je Stig potapljal z ubijalskimi kiti.

LP Jure

delfin12
    Član

Veliko sreče tudi z moje strani!

Simon

Bravo Daić!! Svaka čast -55 CNF je pa že ornk rezultat. Kolk se ti zdi, da primore topla voda in vidljivost?

gnioco
    Član

Uf…čestitke že zdaj za take rezultate..upam da bo šlo na tekmi še bolje.

Škoda za zdravje Luka, upam da bo do tekme boljši…

Uživajte še naprej…verjamem da nisem edini ki vam zavida :P

Jure Daić
    Admin

Danes zjutraj je bilo vreme prekrasno, ob 7.30 sem na plaži naredil dihalne vaje in pojedel zajterek. Ko sem stopil iz restavracije pa totalna sprememba vremena, veter je zelo ojačal, dvignii so se valovi,… Zjutraj sem pogledal skozi okno in videl idealne pogoje za trening, sedaj pa je daleč od tega. S Hrvati smo se odločili, da trening prestavimo na popoldan.

Topla voda in dobra vidljivost definitivno pripomoreta k dobrim rezultatom. Priprave v topli vodi so dosti boljše, če mi je vroče si spuatim vodo pod obleko in je ok. Koliko vidljivost vpljiva pe nebi vedel. Na Hrvaškem vedno pogledam koliko je še do uteži in na povratko koliko je do gladine. Tukaj pa se itak vse vidi in med naximumi nikoli nisem pogledal naprej. Dobra vidljivost pomaga tako, da se sloh ne obrenjujem z njo. Bi pa vpljivalo če če bi bila vidljivost slaba.

Včeraj sem videl enega Italijana, ki je v CNF z lepo tehniko naredil potop s časom preko 2min 30s. Tukaj je nekaj Špancev ki so neznanka. Tudi en Japonček je šel včeraj zelo globoko z monoplavutjo. Prav zanimivo bo spremljat rezultate na tekmi. Pri CTW jih bo kar dosti delalo globine preko 80m, pri CNF pa se sploh ne ve koliko delajo boljši tekmovalci.

LP Jure

P.S. Tukaj se da dobit tudi Sounta D3 za 230 EUR.

Tomsy
    Član

Zdravo Jure,

kot je že rekel Mitch v enem postu zgoraj, samo po pameti!

Sicer pa svaka čast in čestitke za rezultate! Scubeki navijamo zate!

Drži se!

Anonimnež
    Gost

Če povem po pravici, sem pričakoval, da tvoj CNF. Ampak vseeno: “Svaka čast!”

Zaenkrat si za slovence neulovljiv.

Kdor ne skače ni slovenc…..

LP Aleš

Jure Daić
    Admin

Včerajšnji dokumentarec o orkah je bil odličen. Snemanje ni bilo profesionalno, podvodni prizori pa kljub temu fenomenalni. Prizor ko orka zaplava med Stiga in kamermana je bil odličen. Stig pravi da se je lepo prestrašil. Škoda da niso posneli prizora, ko je Stig plaval v ogomni jati cca 1kg rib v katero so se zaganjale orke in so se parkrat Stiga celo dotaknile. Več si lahko preberete tukaj: http://www.freediving.biz/features/orca.html Dokomentarec vreden ogleda.

LP Jure

pehtran
    Član

55 CNF je fenomenalen rezultat… samo za primerjavo: lani bi bil to peti rezultat na svetu, letos pa je zaenkrat drugi, čeprav verjamem, da jih bo na tekmi kar precej šlo globoko. Drži se!

Miha

asja
    Član

Čim več dobrih rezultatov…

LP

asja

Duro
    Član

Sploh ne vem kaj naj rečem… SVAKA ČAST in čestitke!!!

tak le glej da te odlični rezultati ne premamijo preveč in bi na tekmi pretiraval! PO PAMETI!

ti kar pridno poročaj o visokih temparaturah, mi tukaj zmrzujemo ;)

uživaj…pa pozdravi mi mamo 😆

SREČNO!

Jure Daić
    Admin

Današnji trening je bil eden od boljših kar se sploh spominjam. Niti ne vem zakaj? Možnih je več faktorjev. Da sem se po treh dneh adaptiral na morje, globine, potapljaški refleks,… Ali da sem danes naredil samo en trening. Mogoče je razlog morje, ki se je malo prej umirilo. Ali pa trening okoli 13. ure, ki mi je vedno najboljša pri PL. S plavutnmi sem šel na 66.7m, čas potopa 2min 22s, obrat po 1 min 13 s. Na zadnjih metrih me je v nogah zakislilo (zmerno), protokol v treh sekundah, na površini nisem bil niti zadihan. Vsi varnostni potapljači so mi čestitali za zelo čist potop. Imel sem občutek, da bi šlo komt fajn preko 70m. Med potopom sem razmišljal o izenačevanju in “mouth fillu”. Naredil sem ga enkrat po 55m, ga pa sploh nisem potreboval, kot da na taki globini ne rabim izenačevat, zraka v ustih pa dovolj. Še na 66m sem izenačil kot na prih 10m.

Sedaj sem v fazi, ko bi moral začet počivat za tekmo, mi pa gredo treningi najboljše. Škoda da nisem prišel sem teden dni hitreje. Tokrat bom napovedal zmerne globine, za katere sem prepričan, da jih lahko dosežem. Mogoče kak meter več od trenutnih osebnih, sam pa vidim še ogromno rezerve.

Na sosednji tekmovalni vrvi je isti čas kot jaz treniral Herbert, ki je naredil izi potop s čudno tehniko na prvih 20m, globina okoli 100m. Potem sma bila skupaj na kosilu. Sploh se ne obremenjuje kdo bo šel globje on ali Dave ali Trubridge. Deluje kot da mu je vseeno koliko bo odplaval in napovead. Za WR v CNF je naredil samo en trening na 60m. Pravi da bosta Natalija in Sarah fejst forsirali za zmago. Danes po otvoritveni slovesnosti bodo objavljene napovedi.

Sedaj se odpravljam na sestanek za tekmovalce, ob 18.00 pa gremo na otvoritveno slovestnost.

LP Jure

Prikaz 21 prispevka (od skupno 119)
  • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.
X
vrh