H2O team potapljanje

Home redesign H2O team forum POTAPLJANJE NA VDIH – APNEA apnea tekmovanja SP v globinskih disciplinah 2007

SP v globinskih disciplinah 2007

Prikaz 1 prispevka (od skupno 119)
  • Avtor
    Prispevki

Jure Daić
    Admin

Na spletni strani http://www.aida-international.org so objavili datume SP v globinski apnei.

Tekmovanje bo potekalo v Sharm el Sheikhu v Egyptu od 24.10. do 4.11. 2007. Tekmovalo se bo v dveh globinskih disciplinah CWT in CNF, tekmovanje pa bo imelo AIDA ranking in WR status.

Slovenske kvalifikacije za izbor v državno reprezentanco bodo trajale do 9. septebra, ko bo znano kateri tekmovalci bodo šli na SP.

Med 1. majskimi prazniki bomo H2O Team-ovci predvidoma organizirali prvo pregledno tekmo za izbor v reprezentanco. Pravila za izvedbo preglednih tekem so sledeča. Tekmovanje mora biti najavljeno vsaj en mesec dni pred izvedbo, poskrbljeno mora biti za varnost, dva AIDA sodnika in tekmovanja se morajo udeležit minimalno trije tekmovalci. Izborne tekme lahko organizira kdorkoli in kadarkoli do 9. septembra s tem, da se drži zgornjih navodil.

Če bo kateri od tekmovalcev na teh izbornih tekmah postavil nov DR, bo ta tudi priznan, tako da lahko kmalu pričakujemo hitro spreminjajne obstoječih DR v globinskih disciplinah.

Trenutno še ni znano več podrobnosti o SP, koliko tekmovalcev bo lahko zastopalo Slovenijo v posamezni disciplini,….

LP Jure

Jure Daić
    Admin

Na AIDA spletnih straneh so objavili več podatkov o globinskem SP. Vsako državo bodo lahko v vsaki disciplini zastopale 3 ženske in 3-je moški + tekmovalci, ki so bili lani uvrščeni med top 10 na AIDA ranking lestvici.

Quote:

Sharm el Sheikh – October 24th to 4th of November:

3 Women and 3 Men in each discipline per National AIDA.

+ The Top Ten athletes from the AIDA Ranking list 2006 in each discipline as well. This means some countries could have more than 3 athletes per discipline.

The Top Ten athletes are automatically qualified to participate and there are no performance minima for any athletes.

LP Jure

Jure Daić
    Admin

Objavljena je uradna spletna stran za AIDA globinsko SP 2007 http://www.sharmfreedivingworldchampionship.com . Na spletni strani najdete nekaj osnovnih informacij o SP. Tekmovanje bo potekalo od 23. oktobra do 3. novembra v Sharme EL Sheikhu.

Za vsako državo lahko nastopajo 3 moški in 3 ženske + top 10 tekmovalci iz AIDA ranking 2006. Na tekmovanju ne bo zahtevane minimalne globine. Rok za prijavo reprezentance je 1. september 2007.

Startnina, ki zajema možnost treninga, tekmovanje in doping test znaša samo 35 EUR. Prenočišče je organizirano v hotelu, 12 dni »all inclusive« v dvopostelni sobi stane 470 EUR in 595 EUR v enoposteljni sobi. Trening bo možen pred hotelom, 35m od obale, kjer je globina 100m.

LP Jure

Jure Daić
    Admin

Sandi, kako ti je uspelo najt te podatke na uradni spletni strani? Ko grem jaz na spletno stran imam smo 5 možnosti za kliknit (home page, competition, accomodation, sponsors in contact) nikjer pa se mi ne prikažejo podatki, ki si jih ti dal na link pri novicah na spletni strani.

Do sedaj je uradna spletna stran izgledala obuno slabo, 5 dni do začetka SP nismo tekmovalci dobili nobene potrebne informacije. Ne vem kako je z našo ekipo. Po mojih informacijah bi morali tekmovat Mojca, Luka in jaz, med prijavljeni pa ni Mojce, je pa Matej, ki ne bo tekmoval. Verjetno gre za napako pri organizatorju.

LP Jure

Itaq da stran ni vredna niti enega komentarja. Že če samo tehnično izvedbo pogledaš vidiš da v njo niso vložli niti 10min časa. Drugače pa imaš na prvi strani napisano “news”. Tam gor klikneš in prideš do tiste strani.

Jure Daić
    Admin

Verjetno je spet kriv služben računalnik. Pregledal sem čisto celotno stran od začetka do konca pa nikjer ne najdem “news”. Probam doma.

LP Jure

Duro
    Član

Kot zgleda se ponavlja zgodba od lani…upajmo da bo samo tekmovanje potekalo brez večjih zapletov!

Jure Daić
    Admin

Prvi tekmovalci so prispeli v Egipt od koder se javljajo s svežimi informacijami. To so prve konkretne informacije o SP po par mesecih zatišja. Voda ima neverjetnih 28°C in majkno termoklino na 40m globine. Vidljivost je baje tudi odlična. V Sharm so baje že prispeli 104 je tekmovalci in so imeli prvi uraden trening. Organizator je priskrbel 26 polionov za treninge z globinami od 50 do 90m. Postavljeni sta tudi dve tekmovalni platformi kjer so varnostni potapljači, ki skrbijo za tekoč potek treningov. Poligoni so postavljeni 100m od obale takoj pod hotelom, kar nudi idealne pogoje za treninge.

Sam že komaj čakam da odpotuem v tople kraje, da vidim kako globoko bo šlo pod optimalnimi pogoji. Zadnji treningi so pokazali odlično formo, s tem da so bili pogoji treninga prazni. Jutri (v bistvu že zanes) me čaka najprej trening na suhem, potem še en v bazenu, nato pa pakiranje in v soboto zjutraj letim v Sharm. Upam da bom našel kakšno dobro internetno povezavo, da bomo v navezi.

LP Jure

Vso srečo Jure. Po pameti pa ti je dobra uvrstitev zagotovoljena. Srečno tudi Luki, ki se bo pravtako poskusil na SP.

Duro
    Član

jp pubeca po pameti…

obema želim obilo uspeha in upajmo na kak nov DR!!

Daić pridno sporočaj kak pa kaj bo zadeva potekala…

Jure Daić
    Admin

Iz Egipta poročajo o odlični organizaciji, veliki ekipi pomagačev, dobrih pogojih za trening,… zgleda kot da bo SP izvedeno na vrhunskem nivoju. Voda je skoraj prevroča, vertikalna vidljivost do 30m, morje brez toka in valovov skratka idealni pogoji. Poročajo tudi o odličnih rezultatih s treningov. 4-je so že šli preko 100m, 2 ženski in 3-je moški so šli preko 90m, globino 85m pa sta dosegli še dve ženski + dosti moških. Vrvi za trening so poglobili do globine 120m. 😯 8)

LP Jure

Jure Daić
    Admin

Jaz se spravljam k pakiranju opreme in že vidim da bom prekoračil dovoljeno težo za letalo. Upam da ne bodo komplicirali z doplačili. Še dobro da se v Rdečem morju ne sme lovit, ker bi drugače imel s seboj še 10kg lovske opreme. Sedaj se še zadnjič oglašam iz MB, takoj ko pridem do interneta pa vas bom že obveščal iz toplega Egipta.

LP Jure

Jure Daić
    Admin

Še enrat na hitro. Na koga stavite pri moških in ženskah?

Kdo bo pri ženskah osvojil več zlatih medalj Sarah ali Natalija?

Kdo bo pri moških osvojil več zlatih medalj Herbert ali Dave?

Jaz še vedno stavima na Herberta in Mulchanovo. Bo pa tokrat zelo zanimivo videt kdo je boljsi stari macki ali novi potenciali.

LP jure

Anonimnež
    Gost

Vso srečo! Držim pesti za oba naša globinarja. Pogoji so izgleda idealni. Me je kar malo nostalgija zagrabla.

Jure prosim obveščaj nas vsaj 3x dnevno. :)

LP Aleš

Anonimnež
    Gost

Drugače pa še vedno stavim na Natalijo in Herberta. Ne bi bil presenečen, če bi Natalija napovedala kako trimestno okroglo številko.

gnioco
    Član

Srečno in varno obema!

Pa poročajte čimbolj pogosto :)

p.s….tudi jaz stavim na “stare mačke” 😉

lp

Duro
    Član

ja, mislim da bota stara mačka kr ostala ta glavna…mata več izkušenj, pa kr nekaj odličnih potopov za sabo, sam kaj dolgo pa tudi ne bo tako, treba se je pripravit na nove potenciale in nova vodilna imena…pustimo se presenetit…

btw kake pa so nagarde za tiste ki, ugotovijo?? :D

Jure Daić
    Admin

Kaj naj rečem? Ne vem če sanjem ali se to res dogaja. Zdaj je Sarah rekla lahko noč, da se gre spočit za trening, Stig še vedno sedi zraven mene in tipka na svoj laptop, prej sta bila tukaj Carelos in Herbert,… vsi ki pomenijo karkoli v potapljanju na dah so na enem mestu. Sedimo na terasi, s pogledom na morje, debatiramo, pijemo hladne pijače, da nam ni prevroče. Mimogrede sedaj je tukaj 28°C, voda pa jih ima 27. Apartmaji so nadstandardni, hrana odlična, organizacija tipitopi, skratka nihče ne skopari s pohvalami organizatorja. Komaj čakam na jutrišnji prvi trening, posebej me zanima kako zgleda Rdeče morje pod vodo, saj ga vsi hvalijo. Tudi rezultati tekmovalcev so neverjetni. Prej smo se pogovarjali s Hrvati, ki so neverjetno napredovali, pravijo pa da je ogromno ljudi šlo na treningu preko 80m. Zaenkrat se še malo lovim, jutri pa bom že čisto udomačen. Pojutrišnjim računam na prve globoke potope in postavljanje osebnih rekordov, da vidim kje se bo ustavilo. pogoji za trening pa so baje res prfektni.

Še novica iz poti. Kot ponavadi sem malo zamujal in čas sem moral pridobiti na cesti. V preglednem ovinku na prazni cesti sem prehitel kamijon. Nisem se pustil zmotit, kljub polni črti, čez 500m pa so me že zmotile plave lučke. Povem vam, to je adrenalinski šport in ne potapljanje. Kako se je zadeva končala pa pustim vaši domišljiji. 😆 😆 😆 Če kdo ugane, pa ga čaka lepa nagrada! 😉

Veliko tekmovalcev se pritožuje nad zdravstvenimi težavami. Tako je par kandidatov za stopničke že nekaj časa brez pravega treninga. Winram ni treniral že tri tedne, tudi Lukeja, Derona ter par ostalih muči zdravje, Herberta boli zunanje uho,…..

Zaenkrat je to vse, več vam javim jutri. Zdaj pa padem v posteljo, da bom fit za prvi trening.

LP Jure

Anonimnež
    Gost

Sveže novice,….to mi deli. Tole me spomni na Hurgado, če odmislim organizacijo. Se menit z vsemi temi top tekmovalci je izjemna izkušnja. Naj ti dajo poleta, da boš stisnil še kak meter globje. Prosim pozdravi še v mojem imenu Wiliama in Stiga,… z Lukom sva itak na liniji. Slišim, da so tudi Hrvatje kar v formi.

LP Aleš

Duro
    Član

mega!!! upajmo da bomo tudi od vaju slišali o dobrih rezultatih :) zelim vama globoke potope in uzivajta kolk se le da…pa po pameti :D

drgač pa super da pridno poročaš..kr tak naprej ;)

PS. tista štorija s policaji….heh skor ne dvomim, glede na to kaj jim vse znaš naztvezit, da nisi dobo spremstva s plavimi lučkami do letališča 😆 😆

Prikaz 1 prispevka (od skupno 119)
  • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.
X
vrh