H2O team potapljanje

Home redesign H2O team forum POTAPLJANJE NA VDIH – APNEA apnea tekmovanja SP v globinskih disciplinah 2007

SP v globinskih disciplinah 2007

Prikaz 61 prispevka (od skupno 119)
  • Avtor
    Prispevki

Wow.

4 preko 100

4 preko 90

6 preko 80

17 preko 70

noro.

Upam da vam bodo štrike do jutri porihtali… in da nebo spet pihalo. Hvala za update in pa vso srečo jutri!

Jure Daić
    Admin

Prišlo je do spremembe urnika. Na startno listo so pozabili napisat pavze za sodnike in menjavo video kaset v kameri na koncu vrvi. Končna lista bo objavljenakmalu, jaz pa grem spat.

Se slisimo jutri.

LP Jure

gnioco
    Član

Huhu…hudo 😯

Predvsem me je presenetila najava Karpis Juraj iz slovaške, nisem vedel da gre tako globoko…hokej pod ledom smo igrali skupaj :)

No vso srečo, Luka in Jure….držta se, pa varen potop 😉

Danes zjutraj spet poročajo o močnem vetru vendar naj bi kljub temu s tekmo štartali po planu.

Anonimnež
    Gost

Juraj Kapriš ni nek novinec, saj je že 2 leti nazaj šel 82m. Tukaj je link od njegovega tauha na -90m.

http://forums.deeperblue.net/freediving-competitions/71660-sharm-individual-world-champs-info-updates-14.html#post674758

Luka pravi, da je spot res izpostavljen vetru. V Hurgadi so imeli organizatorji na voljo več spotov. Glede na to od kod je pihal veter so lahko premaknili splav v zavetrje. Na srečo ga takrat ni bilo potrebno premikati.

Kje se pa skriva Timo Jattu? On baje tudi tauha globje od 100m.

LP Aleš

Krapiš je bil tudi na SP 2005 kjer je bil v finalu… evo še direkten video iz Aleševega linka:

[youtube]s5YzmG_9glk[/youtube]

gnioco
    Član

waw…res nisem vedel s kom sem pil pivo 😯

je pa ful hiter…. 90m v času 2:20 😮

Anonimnež
    Gost

Če koga zanima si lahko prebere malo napovedi in špekulacij Sebastiana Naslunda. Dečko je pri koritu informacij. Zanimivo branje.

http://www.freediving.biz/news/

Gnioco očitno pivo dobro vpliva na globino. 8)

Jure Daić
    Admin

:realmad: Spet sem zbrisal cel mail. 😈 😈 😈

Še enkrat. 😥 Prvi tekmovalni dan se je zame končal odlično, čeprav je včeraj zvečer zgledalo čisto drugače. Po večerji sem imel vročino, vrtoglavice, glavobol, lažje prebavne motnje,…. Po aspirinu sem že ob 9h zaspal. Ob 4h sem bil pokonci in nič boljše se nisem počutil, pojem še en aspirin, rehidracijske tablete. Ob 8h zajterk in še vedno nič boljše. Naredim plan kako se bom pripravljal na potop in se odločim da grem v vodo v vsakem primeru. Še vedno se lahko obrnem. Po 2h urah počitka naredim dihalne vaje, (še enkrat letim na WC), se dobro raztegnem in grem proti vodi. Takrat sem se prvič malo boljše počutil, še vedno sem imel glavobol. Med “warm up” potopi kakšnih 20 minut do starta sem se pocutil tako kot vedno in bil sem 100% da mi bo uspelo. Počasi se je približeval potop, varnostni potapljači mi prinesejo 2 lanyard, uradni globinomer in Stromberg začne z odštevanjem. Prvi metri potopa gredo super. Na novi vrvi, ki so jo namestili včeraj so bile globine označene na vsak meter (na stari pa vsakih 5m). Zaradi tega nisem vedel na kakšni globini se nahajam. Na 25m sem se nameraval pustit v prosti pad, ko pa sem pogledal na uro sem že bil preko 40m. Pot do dna je minila hitro, na dnu primem za tag, si ga zalepim za pas in začnem vztrajno plavati proti površini. Zaradi pregostih označb na vrvi sem bil brez občutka koliko še imam do vrha, noge pa so me že pošteno bolele. Kmalu se pojavita varnostna potapljača, takrat vem, da več ni daleč. Noge me več niso ubogale začnem gonit pecikl, pa še kar nisem na površini. Zadnjih 10 m pustim, da me vzgon odnese proti površini. Protokol v 5s, držim se za vrv, okoli mene mi že čestitajo, Bill pokaže bel karton, jaz pa mastno rignem. :D :D :D Vsi v smeh, jaz pa presrečen od veselja. Globinomer pokaže -67.3m, čas potopa 2min 16s, obrat po 1min 8s. Planiran čas potopa je bil 17s daljši.

Po potopu veselje, slikanje,… sedaj pa kosilo in počivanje. Kmalu po potopu me je spet začela boleti glava in počutje ni najboljše. Po kosilu grem ležat in bom zamudil najglobje potope. Do CNF bom samo počival in upam da se pozdravim.

Luka je imel probleme z izenačevanjem in se je obrnil 5m pred napovedano globino. Njegova Marjeta se je na večerji zastrupila s hrano. Dosti ljudi ima prebavne motnje.

Še par slik:

LP Jure

gnioco
    Član

Bravo Jure!!!

To je pa nov DR :)

Škoda za Luko…eh tisti banket je res zgledal prelepo, mi je bil tudi meni že po sliki sumljiv 🙄

Jure Daić
    Admin

Zdaj sem srečal Hrvate. Mia je imela probleme z izenačevanjem, potopila se je na 32m, Tomislav je po potopu na 66m nardil par vdihov in se potoipil, pravi da se ne spomni najboljše. :? Veljano pa je naredil nov DR 76m, baje je pri povratku že na 20m norel od veselja.

Sedaj se veter počasi umirja, tako da bodo imeli najboljši res super pogoje. Zjutraj in ponoči pa je pihalo hujše kot včeraj.

LP Jure

Anonimnež
    Gost

Čestiiitke Lumpi!!!!! Iiiihaaaa!!!! Končno si vzel kar ti je pripadalo. Ampak če misliš, da boš lahko prav dolgo počival se motiš. :) Te bomo že nateral, da ne boš imel počitka.

Lukatu se pa nikakor ne poklopi, da bi naredil tak rezultat kot ga je sposoben. Všeč mi je bilo pa to, da tokrat ni silil z glavo skozi zid. Zeloooo, zelooo pametno. Prepričan sem, da je ravno to tisto, kar mu še manjka.

LP Aleš

Anonimnež
    Gost

Čestitke tud Hrvatom. Veljano je res hud globinaš. Čez 2 leti ga pričakujem čisto pri vrhu.

LP Aleš

Anonimnež
    Gost

Eden izmed forumovcev, ki je prisoten na terenu je objavil tole.

Očitno se tudi najboljšim kdaj zalomi. Ni kaj, Črn dan za ruse.

Mullins – turned at 110

Herbert – 112, WR

Carols – 103 ok

Juraj – turned early, didn’t make out if he did the SP or not

Nery – OK at 99

Natalia – BO

Alexey – DQ for putting his face into water after top or something strange

Dahlström – SP in 16 secods – DQ

Baje da sta tudi Sarah Campbell in Anelie Pompe ok.

LP Aleš

Jure Daić
    Admin

Današnji tekmovalni dan je končan. V moški konkurenci je bil najglobji Herbert Nitsch z novim svetovnim rekordom 112m, Dave Mullins je dosegel 110m globine (napovedal je 114m), sledi Carlos Coste z 103m. Alexey Molchanov je bil diskvalificiran, ker je potopil usta po official top-u. Med ženskami je največ napovedala Molchanova, ki pa je imela BO na cca. 7m in so jo morali potegnit na površje. Sara Campbell se je uspešno potopila na 88m. Sledi ji Pompe Annelie z 77m. Pričakujemo objavo uradnih rezultatov, ki jih bom seveda takoj delil z vami.

LP Jure

Braaaavoooo Daić! :wave: :wave: :wave:

Končno si le prišel do svojega naslova :). Ni kaj, pošteno zasluženo!

Škoda za Lukeja. Mullins me je malo razočaral. Tekma z najboljšimi je zgleda še vedno kar velik psihični pritisk…

Natalija :? . A je mit o ruskem stroju uničen? Sedaj sem prvič slišal da je imela BO na kaki tekmi. Sicer pa vsak ima nekje mejo, morda ima tudi ona kakšne zdravstvene težave?

V glavnem čestitke vsem in predvsem Herbertu za zmago in nov WR! Sedaj pa počivat za CNF.

mylo
    Član

Jure!!!

Čestitke za nov državni rekord! Way to go …

Jure Daić
    Admin

Sodniki že par ur gledajo uradne podvodne posnetke, kjer se vidi če se je kateri potapljač slučajno 2x prijel za vev ali kaj podobnega. Ko končajo z ogledom bodo objavili rezultate, mi vsi pa že nestrpno čakamo na njih. Prej sem si ogledal BO Molchanove. Na filmu se vidi, da je bil kar globok BO, na zadnjih metrih pred BO-jem pa je plavala čisto počasi, kot da ji je zmanjkalo moči. Nekje na 20m je spustila mehurčke, nato naredila še zanah ali dva in nehala plavat. Dvigovat so jo začeli na približno 15m. Kako pa je zgledalo reševanje na površini pa ne vem, ker je bil slab posnetek.

Sam se ne počutim najbolje. Še vedno me boli glava, počutim se izčrpan, kot da se me loteva bolezen. Upam da bo že jutri boljše.

LP Jure

Duro
    Član

Daić čestitke! o super rezultatu sploh ni blo dvoma, sam kaj takega! Bo treba konkretno nazdravit 😆 hec hec!!

Zgleda Luka res nima sreče…škoda!

Pohvalit je treba tudi novi svetovni rekord pri moških ;)!! Skoda za Natalio…

to je res svetovno, svetovno prvenstvo 😆

sfras
    Član

Čestitke za nov državni rekord! :D :D :D….Bo treba konkretno nazdravit ko prideš domov 😯 😯 😯

LP Smiljan

Prikaz 61 prispevka (od skupno 119)
  • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.
X
vrh