H2O team potapljanje

September 2010

Jure Daić
brancin
2.4 kg
63 cm
8 m
KvarnerSenj
Plitka čeka (do 15m)
Acid 110Bleutec

V petek zjutraj sva s prijateljem planirala lov s čolnom. Zaradi močne burje sva zgodaj zjutraj spremenila plan in šla lovit z avtom na bolj zavetrno lokacijo. Pred lovom sva bila oba polna pričakovanja, kot da bi vedela kaj naju pod vodo čaka.

V vodo sem se spustil zelo tiho in par metrov naprej sem naredil prvo čeko. Po dveh minutah sem imel v roki prvega brancina, ki je tehtal 0,9 kg. Par metrov naprej sem naredil naslednjo čeko.

Na mene je prišel brancin 1,5 kg, ker nisem sprožil takoj ko bi lahko, sem ostal brez lepega brancina, saj je sunkovito obrnil in pobegnil. Takrat sem vedel, da bo ta dan riba delala. Že na naslednjem potopu se je to izkazalo. Naredil sem čeko na 10 m globine in po par sekundah sem imel na puščici jato lepih orad. Ker je bila to najboljša pozicija, ki jo že poznam sem počakal. Kmalu sem videl, da se v globini nekaj dogaja. Obrnil sem puško zamumljal in prišla je jata zobatcev. Ko sem že skoraj sprožil na enega med njimi je izza skale nenadoma priplaval še eden, ki ga do takrat nisem videl. Zaplaval je med puško in zobatca v katerega sem meril, tako je bil strel samo še formalnost. Tehtnica je pokazala 1,6 kg.

Par naslednjih potopov ni bilo nič omembe vrednega. Še naprej sem izvajal čeke v upanju, da bo na obetavni lokaciji še kaj. Med tihim premikanjem na površini sem zagledal primerno skalo za naslednjo čeko. Ko sem se nadihal, sem prijel kamen primerne velikosti in ga vrgel, da privabim brancine. Takoj sem se potopil in se počasi plazil proti skrivališču. Pazil sem, da ne naredim preplaha med črnikami, ki jih je bilo vsepovsod polno. Ko sem prišel do skrivališča sem se stisnil čisto ob kamen, glavo sem skril pod previs na kamnu, kar mi je oteževalo pogled navzgor. Puško sem držal čisto mirno, gledal sem naprej, opazoval majhne ribice in začel privabljati brancine z mumljanjem. Pogled in puška se nista premikala, kljub temu, da nisem videl, če prihaja kaj nad mano. Po 45 sekundah privabljanja sem opazil, da se je par majhnih ribic začelo umikati. Ker sem vedel, da to ni zaradi mene sem privzdignil pogled in pred mano se je prikazal velik brancin, ki je samozavestno plaval proti meni. V maj kot sekundi sem nameril in sprožil na neposredni bližini, tako da zadetek ni bil vprašljiv. Po strelu pa je bil čas za veselje ob zvoku odvijanja mulinela. Z brancinom sem malo poziral pred kamero in ga hitro rešil muk.

Preostanek lova je bil ob polnem porta pesciju mali podvig. Videl sem še enega lepega brancina, ki me je presenetil med nadihavanjem in par zobatcev, ki več niso bili razpoloženi. Ob takem lovskem izkupičku pa so bili moji apetiti že zdavnaj potešeni in sem zelo užival ob eni od lepših lovskih avantur do sedaj.

25/01/2020

0 Odzivi na "September 2010"

Pustite sporočilo

X
vrh