H2O team potapljanje

Julij – avgust 2010

lica
11 kg
2.1 m
Istra
Plitka čeka (do 15m)
BleutecBleutec Acid 105

Z Gregatom sva šla tradicionalno ne vem katerič že malo po Istrskih plitvinah. Ciplov je ogromno, tako da priporočam vsem začetnikom, da se gredo malo nastreljat, da dobijo občutek za puško in seveda za kako kosilo. Tudi sem sem jih vzel par.

Ko sva prišla po 3 urah iz vode se nama je obema na obrazih videlo, da se nama ne da več ampak sva bila oba tiho in se kar v oblekah z avtom prestavila na drugo lokacijo še za pol ure, samo rokavice sem dal dol.

Odplavam na rt, nekaj srednjih cipljev odplava in vidim orado, ki se oddaljuje. Uležem se na plitko čeko na 2,1m in jo čakam, nje od nikoder nato pa vidim iz motnega širok trup, ki se mi približuje. Malo se pokažem nato potegnem še malo nazaj in jo spremljam čez rob kamna, pride meter pred vrh sulice, nisem čakal da se obrne ampak vstrelil kar direktno v glavo, puščica pogleda ven pri repu, nisem mogel verjet, Acid je prebil celo po dolžini, praktično meter mesa. Kar me je pa še bolj presenetilo je to, da je kljub popolnemu zadetku čisto podivjala, skoraj spraznila mulinel in zvila puščico. Malo sem zaplaval proti njej in skrajševal vrvico, vmes sem že mislil da sem jo zgubil, ker je bila vrvica čisto mehka, očitno je plavala v mojo smer. Še en skok iz morja pa sem jo držal za rep. Točne teže ne vem, ker sem jo tehtal kasneje že očiščeno, vaga pa je pokazala 10,00kg.

25/01/2020

0 Odzivi na "Julij - avgust 2010"

Pustite sporočilo

X
vrh