H2O team potapljanje

Oktobra 2017

lica
17 kg
4 m
Istra
Plitka čeka (do 15m)
GrandaGranda Fireblade 100

Z družino smo se odpravili na podaljšan vikend na morje v Istro. Prvi dan pripravim gumenjak in naredim strategijo lova za naslednji dan. Zjutraj zgodaj vstanem in se podam na ribolov. Pripeljem se na prvo pozicijo naredim kakih 10 ček in ne vidim niti porcijske ribe. Sam pri sebi si mislim, danes bo dan, ko bom prisel prazen z ribolova.

Naredim naslednji potop, skrijem se za skalo in čakam … V nekem trenutku v kotičku levega očesa opazim, da se nekaj premakne in po silhueti takoj vem, da gre za ribo,na katero sem potiho upal. Že naslednjo sekundo priplava ravno pred puško, samo namerim in sprožim. Zadetek je dober, ašta jo prebije v celoti in riba ostane na predvezu. Riba za trenutek počaka in se strese, mislil sem, da sem ji prebil hrbtenico. Že naslednji trenutek riba podivja in zasliši se zvok mulinela. Zelo hitro se odvije vseh 30 m in začne me sunkovito vleči po vodi. Začnem plavati proti njej in ko jo dohitim se riba obrne proti meni in me začne napadati. Bori se za svoje življenje in sunkovito se kar nekajkrat zaleti v harpuno. Lica krvavi in počasi zgublja moč. Ulovim jo za rep, z drugo roko jo primem za škrge. Še enkrat sunkovito potrese, vendar takrat vem, da je moja. Hitro ji skrajšam trpljenje in prešine me veliko veselje. Borba traja dobrih 10 minut.

Odplavam do čolna in stehtam ribo. Tehtnica se ustavi na 17 kg in nekaj gramih. Zaključim z lovom in pokličem ženo, da me z otrokom počakata v marini. Ne moreta se načuditi velikosti Lice. Naslednji dan jo pri prijatelju spečemo na gradelih. Odlična je bila!

25/01/2020

0 responses on "Oktobra 2017"

Leave a Message

X
top