H2O team potapljanje

Oktober 2016

Jure Daić
zobatec
5.1 kg
12 m
J Jadranotok Palagruža
Globoka šulja (nad 10m)
Olegov dvojni roler 110cmOmer

Na lov smo se odpravili že zgodaj zjutraj. Ker je bil zadnji dan lova na Palagruži, sem se odločil, da grem na zobatca. Takoj sem šel na 4-5 boljših pozicij, a žal brez uspeha. Morje je bilo preveč mirno in riba ni delala. Tako smo nalovili le nekaj porcijskih rib in zaključili z lovom. Odpravili smo se do apartmaja, kjer smo si naredili odlično morsko kosilo. Po kosilu je sledil lepotni spanec in partija šaha.

Ker je bil zadnji dan in se je morje dvignilo, mi ni dalo miru in moral sem iti še enkrat v vodo. Robert in Alen sta se odločila, da ne bosta lovila in bosta moja barkariola. Takoj smo se odpravili na mojo najboljšo pozicijo a na njej ni bilo niti sledu za zobatci.

Tako sem se odpravil na drugo pozicijo, ki je bila zelo blizu. Dobro sem se mentalno pripravil na potop, ki bi lahko trajal zelo dolgo. Začel sem šuljati proti globini in ves čas sem oprezal za velikimi ribami. V enem trenutku sem se moral med šuljo dvigniti preko skale in takrat sem se delno odprl iz dobrih zaklonov. Med tem pa sem videl velikega zobatca kako me je pogruntal. Moral sem prenehati s šuljo proti njemu in sem se ustavil za kamnom, kjer sem naredil čeko. Upal sem, da ga nisem prestrašil in da bo prišel pogledati kaj se dogaja. Točno to se je zgodilo, po samo 10 sekundah čakanja je že bil na čistem strelu. Mirno sem sprožil, a se mi je zobatec zelo eksplozivno umaknil in sem ga zadel slabše kot sem pričakoval. Takoj sem odplaval do njega, da se mi ne bi strgal in ko sem ga prijel pod škrge se je začelo veselje že med plavanjem na površino.

Najprej sem si ga dobro ogledal, užival v pogledu na lepo trofejo, ga posnel in nato sem pomahal barkarioloma, da prideta po mene. Ko sta prišla blizu, sta spraševala kaj se dogaja. Jaz pa sem iz vode privzdignil samo zobatčev rep. Nasmeh in veselje na Robertovem in Alenovem obrazu je povedal dovolj. Skupaj smo se veselili še zadnjega ulova in zaključili z lovom.

25/01/2020

0 Odzivi na "Oktober 2016"

Pustite sporočilo

X
vrh