November 2007

hama
2 kg
3 m
J JadranRt Platamuni pri Budvi,Črna Gora
Plitka čeka (do 15m)
custom made lesenjača 90 cmDomača izgradnja

Pricakovanja o uspesnem lovu pred odhodom v Budvo so bila velika, verjetno tudi zaradi porocil “poznavalca lokalca”, s katerim sem bil dogovorjen za lov. Vendar po treh dneh neuspesnega lova na “najboljsih” lokacijah v Kotorskem zalivu, kjer sva prezala za brancini, so pricakovanja upadla, kaj upadla, skoraj ugasnila. Puska je ostala praktično neuporabljena, druzina je bila lacna, meni pa se je roka ze tresla od nervoze. Se dodatno je nervozo stopnjeval prihod drugega dela ekipe lovcev iz Slovenije, ki so ze takoj po prihodu zeli ribji obrok…..hladilnik pa prazen :-(.

Podobno se je pocutil tudi kolega “poznavalec lokalec” in zato izpustil en dan lova….kasneje se je izkazalo, da na srečo :-).

Na lov sem odsel sam, na lokacijo, ki se mi je po obcutku zdela vrhunska. Ko skocim v vodo sem imel obcutek kot da lovim v Rdecem morju, neverjetna vidljivost, ogromno majhnih rih in prelep teren. Ko priplavam na sam rt, kjer praktično ni bilo več globine, sem se samo še plazil med skalami in vmes naredil tudi kako plitko ceko. Na eni ceki v tunelu me obkrozi jata majhnih rib, ki pa naenkrat izginejo. Cutil sem, da je nekaj velikega v blizini vendar, da je ravno nad mojo glavo nisem niti pomislil. Ko sem se ze pripravljal na izron sem pogledal navzgor in……neverjeten prizor, 3 enake ribe točno nad mano, ki brez strahu cakajo na mojo reakcijo. Adrenalin začne narascati, srce razbijati, puska pa se je tudi ze obrnila. Strel navzgor in nato samo se zvok kolescka.

Kasneje mi moj “poznavalec lokalec” pove, da je to hama, ki jo seveda zna najbolje pripraviti samo on. In jo tudi je, vrhunsko.

25/01/2020

0 responses on "November 2007"

Leave a Message

© H2O team. All rights reserved.
X