H2O team potapljanje

Marec 2012

Jure Cotič
brancin
2 kg
2 m
otok OlibZadarski arhipelag
Plitka čeka (do 15m)
Cayman HF 100Omer

Konec aprila sem po dolgem premoru zaradi zime le prispel na Olib. Kljub utrujenosti me prijatelj( nekdanji lovec) le prepriča naj grem pogledati na eno od njegovih pošt, reč je o punti iz katere izvira sladka voda v ogromnih količinah. Brez pretirane volje do lova se le odpravim do omenjene lokacije. Ob prihodu v vodo vržem Suunta in se začnem preoblačiti.

Ura kaze 11 stopinj v vrulji. Jaz pa v 5mm obleki z tankimi rokavicami in nogavicami Katastrofa ! Mislimi si če bom zdržal več kot uro bo čudež. V trenutku ko zaplavam vidim, da je vidljivost zelo slaba zaradi mešanja vode. Odplavam do mesta, ki ima na globini cca. 2m odličen zaklon z dobrim pogledom proti rtu ter se potopim na čeko. Z enim očesom spremljam dogajanje v globini z drugim pa v vrulji. Po minuti in pol zagledam kako se nekaj sivega približuje iz vrulje. Na hitro ga pokličem ker predvidevam, da je brancin. On pa samo pospeši proti vrhu ašte, ko je bil približno 0,5m od vrha je bilo žal zanj že prepozno. Mulinel zapoje brancin se pa kot zmešan zapodi pod prvo skalo, ki jo vidi. Super! Po petih minutah imam brancina težkega 2kg. Prestavim se na drugo stran punte kjer so polja pozidonije pomešana z skalami naredim čeko, na kar prileti jata brancinov. Izberem največjega tudi ta konča na portapešiju. Po dvajsetih minutah imam dovolj, zato se odpravim iz vode. Navdušen nad začetkom letošnje lovske sezone se odpravim nazaj v selo na zasluženo pivo.

V naslednjih dneh ni bilo ne duha ne sluha o brancinih zato sem se odločil za lov po luknjah rezultat pa je bil kar lepo število šargov,fratrov… Po vrhu vsega pa domačini niso na ”svečo” pozimi potolkli vseh hobotnic, saj sem v enem izmed zalivov ujel kar tri vse prek 4 kg. Tudi ”tastari” so imeli kar nekaj sreče z mrežami, tako da se je letošnje leto začelo z velikimi pričakovanji na celomesečni lov v sedmem mescu na Olibu.

25/01/2020

0 Odzivi na "Marec 2012"

Pustite sporočilo

X
vrh