H2O team potapljanje

Junij 2020

gof
13 kg
13 m
J Jadran
Plitka čeka (do 15m)
Carbonia

Dva dni sem lovil na isti poziciji. Prvi dan se mi je na tej poziciji snel gof približno iste velikosti. Name je prišel od zadaj in nanj sem streljal v rep. Na žalost ga ni prebilo in se je po desetih sekundah snel.

Naslednji dan sem se odločil, da za začetek predelam isto pozicijo. Morje je bilo brez valov, vendar je bil močan tok. Na površini sem neprestano plavutkal, da sem lahko ostal na istem mestu. V prvem potopu sem dobil zobatca težkega približno dva kilograma in v naslednjih 45 minutah še dve palamidi, težki prav tako približno dva kilograma. Naslednji dve uri sem delal potope na skoraj istem mestu (vrh grebena na 8 metrov) najgloblje do 14 metrov. Težave sem imel z apneo, ker je bil podvodni tok tako močan, da sem lahko počival samo med čeko na dnu. Tako nisem imel potopa daljšega od dveh minut. Po približno uri in pol sem že počasi obupaval, ker sem bil zaradi toka že zelo utrujen. Rekel sem si, da naredim še dva potopa in grem dalje.

V naslednjem potopu sem se ulegel na dno na 13 metrih globine in majhne ribe so se začele takoj odmikati. Gof je priplaval sam, iz površine navzdol proti meni direktno na špic puščice. Lahko bi ga ciljal na ” raženj” ampak sem počakal, da se je obrnil bočno in zadel sem ga takoj za škrgami. Puščica ga je prebila, ampak je ostala v njem. Ko sem že bil na površini, je začel delati kroge pod menoj. Takoj sem ga potegnil višje, da se silk ne bi zapletel v skale in se strgal. Na površini sem že skoraj tri krat zgrabil za puščico, a vedno znova je gof pobegnil v globino. V četrto je bil že tako utrujen, da sem ga končno prijel za škrge in odrešil muk.

Pokazal sem ga kolegu, ki je ravno priplaval k meni. Občudoval je ribe za pasom in v moji roki. Rekel sem mu, da sva za danes končala, saj mi je gof skrivil puščico. Presrečna sva se odpravila domov.

 

20/12/2020

0 responses on "Junij 2020"

Leave a Message

X
top