H2O team potapljanje

Junij 2013

zobatec
3.5 kg
21 m
otok IžZadarski arhipelag
Plitka čeka (do 15m)
Sub Craft, Slocer 90Subcraft

Na otoku Ižu sem imel tečaj za slovensko žensko smučarko reprezentanco. Zjutraj pred tečajem sem šel na hitro pogledat če bo kaj lovske sreče. Plan je bil preprost. Pregledati sem nameraval 3 pozicije, na vsaki 2-3 potope, nato hitro napolnit čoln z gorivom in na tečaj.

Na prvi poziciji sem naredil prvi potop na 20m globine in name je prišlo 4-5 zobatcev. Dva sta bila na dometu za rolerja, ker sta se skoraj prekrila sem si rekel, sprožil bom pa en bo že ostal na puščici. Napaka! Oba sta se umaknila. Malo jezen malo optimističen, ker sem videl da zobatci delajo, sem se odpravil na drugo pozicijo, ki je praviloma boljša.

Na drugi poziciji sem naredil prvi potop na 21m, kjer sem že predlani ulovil zobatca. Po par sekundah sem videl velike zobatce med 5-7kg, ki so prihajali proti meni. Prehitel jih je zobatec, ki je prišel direktno proti špici puščice. Njegove velikosti nisem znal ocenit, ker sem ga s puško delno pokrival. Ko je bil na 100% strelu sem sprožil. Zobatca sem zadel direktno po sredini in se veselil prvega letošnjega zobatca. Ko sem ga potegnil do sebe, sem videl da je manjši od ostalih a to me ni nič motilo. Ulova sem bil vesel, kot da je to moj prvi kapitalni ulov.

Na tretjo poziciji so prišli ogromni zobatci na domet iz druge smeri kot po navadi, zato sem ostal brez ulova. Največji v jati so imeli med 8 in 10kg, kar je redek prizor, ki mi je še dodatno polepšal dan.

25/01/2020

0 responses on "Junij 2013"

Leave a Message

X
top