H2O team potapljanje

Junij 2012

Jure Daić
zobatec
5.1 kg
15.2 m
KvarnerSenj
Plitka čeka (do 15m)
Acid 110Bleutec

Zjutraj sem moral urediti nekaj nujnih stvari za tečaje in na ribolov sem se odpravil komaj ob 10.00. Najprej sem pregledal prvo pozicijo in že po prvem potopu sem ugotovil, da je prazna. Prestavil sem se na naslednjo in se dobro pripravil, saj vem, da zna na njej riba presenetiti.

S površine sem skušal poiskat kamen z dobrim zaklonom in se potopil. Ker sem računal na zobatce, sem umaknil dihalko iz glave. Med padanjem sem izbral najboljše skrivališče in se odločil, da grem za kamen, ki je nudil odličen zaklon na levo stran, od koder sem pričakoval zobatce. Takoj, ko sem se skril, sem videl, da je zaklon preslab in sem se potegnil pol metra nižje. Tako sem imel idealen zaklon proti levi, na desno stran pa sem bil odkrit. Po manj kot 10 sekundah sta proti meni pridirjala 2 ogromna zobatca in se obrnila izven dometa puške. Vedel sem, kaj pomeni, tako agresivno obnašanje zobatcev. Potihoma sem zamumljal z ustmi in ostal popolnoma negiben. Po približno 10 sekundah čakanja, se je pojavil velik preplah med ribicami na moji levi. Takrat mi je postalo jasno, da je to moj dan. Popolnoma sem se skoncentriral na to, kar se bo v kratkem zgodilo in pričakoval sem hiter strel na nervoznega zobatca. Pred menoj pa se je pojavil velikan, ki je plaval čisto ležerno. Korigiral sem puško v smer prihajajočega zobatca in takrat se je zgodila nepričakovana reakcija. Zobatec se je obrnil proti meni in začel prihajati na špic puščice. V normalni situacijo bi sprožil takoj, ker pa je zobatec prihajal zelo počasi, sem kar čakal. Cca. 50cm od špica pušice je začel obračat in takrat sem sprožil. Puščica je zobatca prebila v celoti, ta pa je znorel in me nagradil z nepozabnim zvokom odvijajočega mulinela.

Kljub popolnemu zadetku sem ga pustil, da se zavleče v luknje. Med vračanjem na površino sem se veselil, kot da bi ulovil prvega zobatca v življenju. Na površini sem vriskal od veselja!!! Že nekaj časa nisem ulovil velikega zobatca in želja po carju morskih globin je bila zelo velika. Ura je pokazala čas potopa 1min 21s, kar je nepredstavljivo kratek potop. Hitro sem vzel kratko puško in še potegnil zobatca iz luknje.

Ta dan je riba delala kot že dolgo ne. V naslednjih potopih sem nalovil še veliko velikih orad, picev in šargov. Lov sem zaključil kmalu, saj sem pričakoval družino in tečajnike. Zobatca smo spekli s tečajniki in se veselili vrhunske pojedine.

25/01/2020

0 Odzivi na "Junij 2012"

Pustite sporočilo

X
vrh