H2O team potapljanje

Julij 2018

21.5 kg
21 m
Dugi otokJ Jadran
Globoka šulja (nad 10m)
Granda

Drugo jutro H2O Team Robinzona smo se zbudili na otoku Žutu. Zjutraj smo krenili proti severu in cel dan smo lovili ribe na dobro znanih pozicijah. Rib je bilo precej, a so bili plašne in sem se moral zelo potruditi, če sem jim želel priti na strel. Tako sem nalovil nekaj porcijskih orad in pica, kmalu pa že prvega manjšega zobatca. Z nekaj malo sreče bi lahko ulovil kakšnega večjega zobatca, a se mi ni poklopilo. Ulov ni bil tako slab, saj sem imel v skrinji že tri zobatce, toda nisem bil zadovoljen, glede na vse zamujene priložnosti za ulov velikih zobatcev.

Na poti domov smo se ustavili še na eni pošti, kjer sem na -21m naredil čeko na zobatca. Že po nekaj sekundah čakanja sta se mi iz boka pripeljala 2 lepa komada in se takoj umaknila. V skrajnem vidnem polju sem videl veliko zobatcev, ki so nervozno švigali sem in tja. Nekateri so prišli celo na skrajni domet za strel, ampak sem vedno zamudil šut zaradi slabe vidljivosti pri dnu. Tako sem puško korigiral sem in tja, a nikakor se mi ni poklopilo, da bi sprožil.

Čez nekaj časa je name začel plavati zelo velik zobatec, po mojem je bil največji v jati in ocenil sem ga na +6kg. Ko sem imel puško nanišanjeno, sem ga klical, da bi prišel bliže, a se je obotavljal. Tako se je pred zobatca iz desne pripeljala ogromna senca. Prva misel je bila, da je to pradeda zobatec, ki tehta +15kg. Kmalu sem ribo izostril s pogledom in videl sem, da je ogromen gof. Ocenil sem ga na cca. 20-25kg. Postavljen mi je bil bočno cca. 6,5-7m od špica puščice. Ker je bila tarča tako velika, se nisem obotavljal s strelom. Takoj sem sprožil in upal da ga puščica prebije in da se na drugi strani odpre pero. Na moje veliko veselje se je hitro oglasil mulinel, ki je glasno zapel. Takoj sem začel plavati proti površini in še preden sem lahko zadihal mi je gof odvil vseh 90m vrvice iz mulinela. Na površini sem se takoj zadrl kolegoma na čolnu, da mi prineseta drugo puško. Že čez par sekund je bil Jan pri meni, gof pa me je kar vlekel mimo čolna. Po cca. 50m vlečenja se je ustavil in sem ga začel vleči proti površini. Ko sem ga odlepil od dna, me je še večkrat potopil pod vodo. Jaz sem pri tem zelo užival in sem ga počasi utrujal.

Ko sem ocenil, da je miren, sem vzel drugo puško in sem se potopil, da ga še 1x zadenem, da se slučajno ne strga. Med plavanjem proti njemu sem videl kako se je strgal in da mu je puščica že skoraj padla iz velike raztrganine. Ko sem prišel na -30m do njega, sem ga še enkrat zadel in takrat se je umiril. Med plavanjem proti površini sem videl kako se je prva puščica snela in sem se oddahnil, saj je bil drug strel brezhiben. Po vsega 10min od prvega strela sem imel gofa v trdem oprijemu in sem ga rešil muk. Sledilo je veliko veselje, razvozlavanje vrvi in foto shooting. Gofa smo nato tri ure čistili, filetirali in si pripravili slastno večerjo iz gofovih jetrc, srčka in filejčka.

27/01/2020

0 responses on "Julij 2018"

Leave a Message

X
top