H2O team potapljanje

Julij 2016

brancin
2.5 kg
2 m
IstraPula
Plitka čeka (do 15m)
BleutecBleutec Raptor 115

Obeta se lep podaljšan vikend v Savudriji in, kot po navadi, petek popoldan na morje……. V soboto zjutraj bujenje pred šesto in ob pol sedmih v morju…. Malo šulje malo čeke morje kar živo, ne pa kakega primerka za strel… Vidim škarama, ki se mi nikakor noče približati na domet, srečam dva lepa goloba… Na eno čeko mi pride pol kilski pic in to je bil moj ulov v soboto.

Popoldan pa odhod v Pulo
Matjaž in Mojca sta naju povabila na zobatca…seveda ga je ujel Matjaž na panulo. Tako lepo dobro jemo in seveda dogovor, da ostaneva in greva zjutraj lovit. Ob štirih in deset minut zjutraj odhod s čolnom in lov lignja na panulo. Dobiva jih 5 komadov in že se počasi svetli,končava s panulo in greva še na cukanje….padejo še trije. Seveda veselje, dan se je lepo začel…vabe za zobatca dovolj sonce pa je vstalo…oblečem se in odpelje me na želeno mesto,kjer sem že lani dobil 2 lepa brancina…on pa panulo na zobatca.

Najprej naredim par ček na desetih metrih…vse mirno, hitro obupam in se bližam obali , kjer sem bil prepričan, da me čaka brancin. Krasna pozicija, šuljam v senci čisto ob obali mirno in počasi
Primem se za skalo, se potegnem na tla in po desetih sekundah že dva brancina cca 0,5 kg Ne ne si rečem ni to to, kar bi rad danes. Ponovim še dvakrat in vsakič se mi ponujajo porcijski jaz pa kar nisem hotel…. Potem pa cca. deset metrov pred mano zagledam 4 komade gotovo kilske, obstanem in čakam lepo skrit v senci me ne vidijo. Gledam jih kako se igrajo, ko se mi zazdi, da iz moje leve nekaj gleda mene in ja brancin, uf kera glava si mislim. Sam mal počaki, da puško obrnem… in je, ko obrnem puško proti njemu je pač malo zamudil z odhodom, juhu veselje seveda. Potem sem si še enkrat ogledal tiste 4 in se dogovoril, da še malo pojejo do naslednjega obiska.

Matjaž me je pobral in odpravila sva se v kamp, vesela seveda zaradi lepega ulova, na panulo je ujel enega 6,5kg in 3kg zobatca…VESELICA!!!

25/01/2020

0 responses on "Julij 2016"

Leave a Message

X
top