Januar 2019

brancin
4.1 kg
2 m
Kvarner
Plitka čeka (do 15m)
Bleutec

Pripis administratorja:”Ker je trenutno mrtvi del lovske sezoni in ni aktualnih ulovov, smo se odločili za objavo ulovov iz leta 2018, ki niso prišli do naziva ulova meseca, bi si pa ta naziv zaslužili.”

S prijatelji smo se odpravili na jesenski lov. Kljub slabi vidljivosti v vodi smo se odločili, da bomo poizkusili nekaj uloviti. Lovili smo bolj na šuljo, oziroma do deset metrov globine. Nalovili smo nekaj hobotnic, orad, cipljev in brancinov, vse ribe so bile težke do pol kile. Po celem dnevu lovu smo se odločali ali bi naredili še eno kratko šuljo.

Pognali smo se v lov. Šuljal sem ob skalah proti eni majhni plažici. Vidljivost v vodi je bila zmeraj slabša. Ko sem počasi priplaval do večje skale sredi plaže, sem se odločil, da bom malo počakal, če bo slučajno kaj priplavalo mimo. Čez čas sem pogledal preko skale in zagledal jato brancinov sedem manjših in dva večja. Pomeril sem v enega od večjih in takoj sprožil. Videl sem brancina, kako je zadet na polno in se potopil proti njemu. Kar naenkrat je pobegnil proti globini in zadnji trenutek sem prijel za vrvico. Brancina sem povlekel proti sebi in ga hitro odrešim muk. Ko sem brancina namestil za pas sem že v daljavi zagledal prijatelja, ki sta se s čolnom peljala proti meni.

Lov je bil zaključen z lepim brancinom in vrhunsko pojedino!

18/11/2020

0 responses on "Januar 2019"

Leave a Message

© H2O team. All rights reserved.
X