Februar 2006

ugor
7 kg
180 cm
12 m
OstaloPiranska punta
Lov po luknjah
MaresMares ministen 50

V soboto smo se trije podvodni lovci odpravili na lov ugorja in sicer smo ob 10. uri izpluli iz Izolskega pristanišča. Ob 10.30 smo prispeli pod piransko obzidje, kjer smo zasidrali čoln ter pričeli ribolov.

Naša misija je bila, da najdemo kakšnega ugorja, saj je sedaj morje dokaj mrzlo in ugorji pridejo v plitko vodo. Lovili smo na grebenu, ki se rsposteza od Piranske punte do Pacuga. Nekje na globni 12-14 metrov se greben zlije s peščenim dnom. Prav tukaj so v nekaterih globljih luknjah prisotni tudi ugorji.

Ta dan smo jih našli pet , od tega smo tri ulovili. Ta večji ugor je bil v kratki luknji in rep je gledal kar ven iz nje. Uporabil sem pnevmatsko puško Mares Ministen 50 in petaka. Ugor je po strelu dobesedno znorel. Po kratkem “dvoboju” smo ugorja spravil na čoln. Vaga je pokazala 7kg. Ostala dva sta bila nekoliko manjša okrog 3 kg.

Za lov na ugorja smo se odločili zato, ker smo hoteli kolegu Davidu, ki je tudi podvodni lovec pokazati, kako se najde ugorja ter v kakšnih luknjah prebiva.

25/01/2020

0 responses on "Februar 2006"

Leave a Message

© H2O team. All rights reserved.
X