H2O team potapljanje

Avgust 2015

brancin
2.8 kg
1 m
KvarnerOtok Krk
Plitka čeka (do 15m)
Domača izgradnjaZeroX 95

S Sašom in Franom sem bil dogovorjen za jutranji lov. Ker je bilo sredi noči močno neurje, sem moral ponoči 1 uro po soseski reševati stvari, ki jih je odpihnil veter. Odločil sem se, da lov prestavimo na normalno jutranjo uro in sem kolegoma poslal sms, da se dobimo ob 8.00. Takrat je Sašo slišal Franov sms in preveril še svoj telefon, ki ga je imel nastavljenega na tiho. Videl je klice in sporočila od svoje žene, ki je morala predčasno v porodnišnico. Na hitro je spakiral in takoj krenil v Maribor. Tako sva za lov ostala samo s Franom.

Ob prihodu na obalo sem videl razdejanje, ki ga je za seboj pustilo neurje. Trije veliki čolni so bili razbiti na obali. Preveril sem svoj čoln, ki je bil poln vode in sem ga hitro pripravil za lovsko akcijo. Ko sva prišla na prvo pozicijo, je začel močan naliv, morje je bilo valovito in takoj sem vedel da je to prilika za brancina. Na čolnu sva se s Franom pogovarjala o lovu in v šali sem rekel, da bom sedaj dobil brancina, ki bo enako težek kot pričakovan novorojenček.

Šel sem do prve pozicije in takoj videl da riba dela, zaradi valov in dežja so bile ribe ob obali zelo nemirne, videl sem majhne brancine in pričakoval sem kakšnega večjega. Naredil sem plitko čeko, začel privabljat ribe in kmalu je bil pred puško majhen brancin. Nisem hotel streljati, saj sem upal, da pride kaj večjega. Čez par sekund sem že mislil, da bi moral sprožiti na brancinčka in da sem zamudil priložnost. Naenkrat pa se je prikazala zelo velika glava, ki je plavala direktno na mene. Nisem znal oceniti kako je brancin velik, videl pa sem, da ima ogromno glavo. Ko je prišel na domet, sem dobro nameril in ga prebil po diagonali. V trenutku se je obrnil na hrbet in me prikrajšal za užitek ob poslušanju zvoka odvijanja mulinela. Hitro sem ga prijel in začel občudovat njegovo velikost. Moram priznati, da v sredini poletja nisem pričakoval tako velikega brancina.

Kmalu sva s Franom na čolnu tehtala brancina in takrat sva dobila Sašov sms, da je dobil sina težkega 2,8 kg. Ob tej lepi novici sva se iz srca nasmejala in nisva mogla verjet, da se je moja napoved o teži brancina uresničila. Ker je moral Frano domov, sva lov kmalu zaključila, brancina pa smo naslednji dan s prijatelji in družino pojedli spečenega na gradelih. Tako smo lepo krstili kamin, ki je že ob prvi uporabi pekel trofejno specialiteto.

25/01/2020

0 Odzivi na "Avgust 2015"

Pustite sporočilo

X
vrh