H2O team potapljanje

September 2019

Rene Birsa
brancin
2.2 kg
1 m
Kvarner
Plitka šulja (do 10m)
Pathos

Želja da bi se tudi jaz kdaj slikal z malo večjo ribo kot porcijsko, me je pripeljala do tega, da se vpišem na tečaj podvodnega ribolova. Bil je drugi dan tečaja, ko smo se s čolnom peljali proti naslednji poziciji ribolova. Tokrat sem bil jaz na vrsti, da grem v vodo. Jure nam je med vožnjo pripovedoval, kako se je en tečajnik, ravno na tej poziciji pred tremi dnevi ustrašil brancina, težkega vsaj 2kg, ki je priplaval iz velike skale. V mislih se mi je že prikazoval ta prizor in upal sem, da se danes jaz srečam z njim.

Pognal sem se v vodo, na začetku preskoka nisem videl nobene zanimive ribe. Kot smo se učili na tečaju, sem se najprej približal tej večji skali, skril za njo in vrgel kamen. V naslednjem trenutku, ko sem se potopil pod vodo, se je proti meni zagnala jata velikih brancinov. Podobnega prizora še nisem doživel! Ciljal sem na največjega v jati in pritisnil na petelin. BAM! Ko se je začela odvijati vrvica na mulinelu, sem se takoj pognal za njim, da se slučajno ne strga, ob tem pa sem kričal pod vodo od veselja! Ko sem ga snel iz puščice, sem z velikim zadovoljstvom odplaval proti plaži, se usedel na obalo in ponosno počakal na ekipo, da se vrne.

Dan se je zame zaključil s trofejo. Ta ulov bo za vedno ostal v mojem spominu in lahko rečem, da sem od tečaja odnesel veliko, saj sem tudi kasneje imel redno lepe ulove.

 

23/11/2020

0 Odzivi na "September 2019"

Pustite sporočilo

X
vrh